KAW Rôzne

Romantickú atmosféru Vianoc si užijete aj kúsok za hranicami. Čaká na vás rozžiarený Schloss Hof

Mnohé rakúske dedinky sa práve teraz menia na adventnú rozprávku. Miestom, ktoré je Bratislavčanom najviac poruke, je práve Schloss Hof.

Ilustračný obrázok k článku Romantickú atmosféru Vianoc si užijete aj kúsok za hranicami. Čaká na vás rozžiarený Schloss Hof
6
Galéria
Zdroj: Facebook

Rakúsky zámok Schloss Hof, ktorý je od Bratislavy vzdialený iba 30 kilometrov, pripravil aj tento rok tradičné lákadlo pre návštevníkov – vianočné trhy „Weihnachtsdorf Schloss Hof“. Počas ich návštevy nasajete jedinečnú atmosféru cisárskych a vidieckych Vianoc.

Vianočné dobrodružstvo

Až do 17. decembra môžete v areáli zámku navštíviť 120 stánkov s vianočným sortimentom a voňavou gastronomickou ponukou. Nechýba ani vyzdobený vianočný stromček a jasličky so živými zvieratkami.

Vianočné dobrodružstvo si užijú aj deti, pre ktoré sú pripravené hravé aktivity. Najmenší návštevníci si môžu upiecť koláčiky, urobiť darček alebo vianočné ozdoby, či napísať historickým perom list Ježiškovi. Bonusom je jazda na poníkoch a pohľad na ovečky a oslíkov v živých jasličkách.

V komnatách vo vnútri zámku si môžete pozrieť, aké sviatočné pečivo bolo na stoloch Márie Terézie a cisára Františka Jozefa, v ktorých priestoroch čakali návštevy na audienciu, či ako sa vladári chystali na polnočnú omšu.

Jedinečné betlehemy

Tento rok návštevníkov zámku čaká aj výstava betlehemov. Viedenský jasličkový spolok vystavil na prízemí jedinečný drevený betlehem. Počas prehliadky na prvom poschodí zámku stretnete viaceré figúrky z jasličiek ako napríklad ťavy, anjela alebo mudrcov z východu. Dovedú vás až k známym barokovým jasličkám Friedla Jaufenthalera z Tirolska.

Sviatočnú atmosféru spríjemňuje tóny adventných koncertov. V predvianočnom čase budú tradičné trhy otvorené každý víkend až do 17. decembra. Areál zámku je otvorený denne od 10:00 do 19:00 hod.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM