KAW Rôzne

Romantické prírodné kúpaliská nájdete kúsok za Bratislavou

Teplo nás vyháňa z rozhorúčených panelákov k vode. V Bratislave, našťastie, máme dosť možností, kde sa dá vykúpať a schladiť. Našli sme najpriezračnejšie jazerá na skok od mesta.

Ilustračný obrázok k článku Romantické prírodné kúpaliská nájdete kúsok za Bratislavou
33
Galéria
Zdroj: internet

Ponoriť sa do príjemných vôd jazier a vychutnávať si prírodu v ich okolí, patrí k najkrajším letným radostiam. Bratislava a jej okolie ponúkajú mnoho možností, kam sa vybrať za prírodnou čistou vodou. Kuchajda, Veľký Draždiak či Zlaté piesky sú už notoricky známe miesta na kúpanie.

Zmena je život, a tak vás pozývame trocha ďalej za mesto.

Nové Košariská v Dunajskej Lužnej

Najviac ľudí nájdete pri jazere v Dunajskej Lužnej. Počas horúcich dní sa sem premiestnia obyvatelia Dolných honov, Vrakune a aj tí z okolitých dedín. Ak chcete mať pri kúpaní trocha súkromia, odporúčame sem zájsť buď skoro ráno alebo úplne navečer. Najlepšie cez pracovné dni.

Štrkopieskové Košariská, ktoré vznikli pri ťažbe štrku, tvoria dve jazerá. Na väčšom je prístup do vody relatívne strmý. Obľubujú ho najmä nudisti. Druhé, menšie jazero, má širokú pláž s viacerými stánkami s občerstvením. Vodu v oboch jazerách kontroluje Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Rusovce

Jazero na začiatku dediny je obľúbeným miestom nudistov. Kto s obnaženými ľudskými telami nemá problém, môže sa aj tu okúpať v priezračne čistej vode. Pláže okolo sú väčšinou trávnaté. Jedlo a nápoje si zoberte so sebou. Na brehu tohto prírodného kúpaliska nenájdete ani jeden stánok.

Jazero je obľúbené najmä vďaka jeho vynikajúcej polohe. Z Petržalky sem po hrádzi na bicykli dorazíte za štvrťhodinku. Ak pôjdete autom, pripravte sa na krátku cestu cez lužný les.

Čunovské jazerá

Nádherné prostredie Čunovských jazier láka ku kúpaniu napriek tomu, že vodná plocha patrí do ochranného pásma pitnej vody. V menšom jazere plávať môžete. Ak vás láka ovlažiť sa vo vedľajšom, väčšom jazere, mohli by ste mať problém s ochranármi.

Platí tu štvrtý stupeň ochrany, ktorý zakazuje kúpanie aj prechádzky mimo vyznačeného chodníka. Policajti vám vypíšu pokutový lístok ak si založíte oheň alebo postavíte stan. Ak však dodržíte všetky pravidlá, jazerá budú ideálnym miestom na oddych.

Bratislavské jazerá
33
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM