Rôzne

Romantická prechádzka medzi bilboardami: Dunajskej promenády sa dočkáme v lete, pred tieňom nás uchráni reklama

Práce na revitalizácii Dunajskej promenády sa začali začiatkom marca 2016 a stále pokračujú. Okrem lavičiek, osvetlenia či pitnej fontánky však pribudnú aj bilboardy. Ako bojuje Bratislava proti vizuálnemu smogu?

Ilustračný obrázok k článku Romantická prechádzka medzi bilboardami: Dunajskej promenády sa dočkáme v lete, pred tieňom nás uchráni reklama
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Novej Dunajskej promenády by sa obyvatelia Bratislavy mali dočkať už v lete. Práce na jej revitalizácii pokračujú, v týchto dňoch sa vymieňa asfalt. „Stromy prešli bezpečnostným orezom a zväčšili sa im ostrovy na korene, aby mali viac miesta a nevytláčali nový povrch. Matušíkov múrik je kompletne chemicky očistený a opieskovaný, balkóny sú opravené,“ informuje primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Do konca mája má na promenáde pribudnúť nové verejné osvetlenie a v júni nové lavičky, detské preliezky či smetné koše. „Na novej promenáde bude aj pitná fontána a detské ihrisko,“ zmienil sa primátor. Čo však pri menovaní nových prvkov na promenáde vynechal, sú nové bilboardy.

Podľa Iva Nesrovnala, ktorý sa neraz vyjadril, že bude aktívne bojovať proti vizuálnemu smogu v hlavnom meste, je nová Dunajská promenáda na dobre ceste. „Všetko speje k tomu, aby ju Bratislavčania už toto leto mohli naplno využívať. Konečne sa do tejto cennej časti Bratislavy, ako som sľúbil, vráti po rokoch život,“ hovorí primátor.

Čítajte tiež: Príklad pre ostatných, ukážka pre mesto? Obyvatelia bytovky zbavili svoju strechu reklám

V ďalšej etape investor vybuduje verejný priestor centrálneho námestia o rozlohe 2 500 m2, rozšíri pobytové plochy pre verejnosť pod promenádnou časťou a zrealizuje pobytovo-oddychový pontón v centrálnej línii námestia v prepojení s Dunajom. Investor sa totiž v zmluve s mestom zaviazal opraviť existujúcu promenádu v dĺžke od River Park I po Most Lafranconi a následne do 3 rokov vybudovať novú promenádu v časti pred priestorom bývalých objektov PKO.

Mestské zastupiteľstvo hlavného mesta SR Bratislavy 10. decembra schválilo podmienky mimosúdnej dohody, ktorou uzavrelo dlhoročný spor Hlavného mesta Slovenskej republiky a investora Henbury Development o budúcu podobu územia bývalého Parku kultúry a oddychu. Mimosúdna dohoda má za cieľ zbaviť Bratislavčanov dlhoročnej traumy z chátrajúceho nábrežia a uzavrieť súdne spory, predstavujúce likvidačnú hrozbu pre mesto.

Prečítajte si tiež: Obrazom: Rekonštrukcia Dunajského nábrežia začína o 5 minút 12

Dunajská promenáda
7
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM