Nina Táborská Rôzne

Roky opustená Stará tržnica sa stala atraktívnym miestom. Obľúbený trh sa bude konať už každú sobotu

Trh v Starej tržnici si našiel svoje miesto v kalendári a každú druhú sobotu doslova "praská vo švíkoch". Patríte aj vy k milovníkom farmárskych produktov, domácich špecialít, čerstvej zeleniny a ovocia? Potom vás poteší správa, že počnúc prvým jarným dňom sa trhy budú konať pravidelne každý víkend.

Ilustračný obrázok k článku Roky opustená Stará tržnica sa stala atraktívnym miestom. Obľúbený trh sa bude konať už každú sobotu
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Trh v bratislavskej Starej tržnici sa stal obľúbenou tradíciou, ktorá každú druhú sobotu v mesiaci priláka nespočetne veľa ľudí. Sezónne potraviny, pochúťky vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, čerstvé pečivo, koláče, domáce džemy, voňavá káva a iné špeciality.

Postupom času občasné akcie vystriedali pravidelné trhy, koncerty, rôzne podujatia, výstavy,… Do tržnice sa vrátila kultúra a najmä ľudia.

Trh-Piac-Markt si tiež našiel svoje miesto v kalendári podujatí. Svojím konceptom približuje mesto k vidieku a predstavuje alternatívu k nákupným centrám. Vďaka veľkému záujmu sa teraz bude konať každú sobotu, s výnimkou sviatkov 4. apríla a 26. decembra.

Ľudia do nej vrátili život

Stará tržnica je kultúrnou pamiatkou, ktorá bola roky schátraným a opusteným miestom. Pred viac ako rokom sa do nej začal vďaka projektu revitalizácie Starej tržnice – “Mestské centrum Stará tržnica” – vracať život.

Otvorila sa tu kaviareň Dobre&Dobré, ktorá pomáha začleniť sa späť do života ľuďom bez domova, vzniklo tu tiež multifunkčné centrum TUTO a môžete sa tu napríklad aj naučiť variť vďaka Jem iné. Okrem toho sa tu nachádza aj obchod s potravinami.

Prečítajte si tiež: Ambasádorky Jamieho Olivera o zdravom stravovaní: Žiadny extrém nie je správny!

Za projektom revitalizácie Starej tržnice stojí občianske združenie Aliancia Stará Tržnica, ktoré ešte v roku 2012 predložilo svoje zámery na magistráte hlavného mesta SR Bratislava. Po zapracovaní všetkých pripomienok 7. februára 2013 schválilo mestské zastupiteľstvo prenájom budovy občianskemu združeniu a od tej doby sa Stará tržnica postupne stala stretávacím bodom kultúry v Bratislave.

Vďaka OZ Aliancia Stará Tržnica sa postupne priestory tržnice rekonštruujú. Pred časom pribudli napríklad nové závesy, ktoré majú spĺňať funkciu protihlukových „stien“. Najbližšiu nedeľu sa tu bude konať udeľovanie cien Radio Head Awards, ktoré práve vďaka závesom nebude rušiť ľudí z okolitých domov.

Viac o tom, čo nájdete v Starej tržnici sa dočítate tu:

Čašníci bez domova: V kaviarni tržnice obsluhujú bezdomovci, nezistíte to

TUTO potešilo najmenších halloweenskou párty. Multifunkčný priestor skvelo dopĺňa dianie v Starej tržnici

TRH-PIAC-MARKT
14
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM