Rôzne

Rodičia nosiaci svoje deti budú mať v Bratislave týždeň bezplatnú MHD

V rámci osláv a osvety budú pre mamičky, ktoré nosia, na budúci týždeň pripravené rôzne workshopy aj cestovanie MHD zdarma.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia nosiaci svoje deti budú mať v Bratislave týždeň bezplatnú MHD
Zdroj: Facebook

Pri príležitosti Medzinárodného týždňa nosenia detí (MTND) budú môcť rodičia, nosiaci svoje ratolesti v šatkách alebo nosičoch, cestovať v mestskej hromadnej doprave (MHD) v Bratislave zadarmo.

Sprievod rodičov

V rámci osláv a osvety budú pre nich na budúci týždeň (2. – 8. októbra) zároveň v bratislavských materských centrách pripravené rôzne workshopy. Celotýždňový program odštartuje sprievod rodičov v uliciach historického centra mesta. Informovala o tom Jana Felcanová, zakladateľka občianskeho zduženia Chcem nosiť a PR manažérka občianskeho združenia Nosma.

Medzinárodný týždeň nosenia detí zorganizovala po prvýkrát nezisková organizácia Babywearing International v roku 2008. Odvtedy sa koná vždy začiatkom októbra a jeho cieľom je zvýšiť povedomie o nosení detičiek širokej verejnosti prostredníctvom workshopov a rôznych edukačných akcií.

Občianske združenie Nosma vzniklo v roku 2014. Jeho cieľom je propagovať nosenie detí a poskytovať rodičom pomoc a podporu pri nosení detí prostredníctvom siete poradkýň nosenia.

Viac o festivale TU.

Čítajte aj: Agresívny šofér MHD, ktorý napadol vodiča, prišiel o prácu a hrozia mu tri roky

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM