Rôzne

Revitalizácia Námestia slobody pokračuje: Mesto zisťuje stav fontány Družba

Hlavné mesto aktuálne realizuje sondáž fontány Družba s cieľom vyhodnotiť jej statiku. Výsledok sondáže bude slúžiť ako podklad do realizačného projektu.

Ilustračný obrázok k článku Revitalizácia Námestia slobody pokračuje: Mesto zisťuje stav fontány Družba
4
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát

Hlavné mesto a OZ Dobré m(i)esto Nadácie HB Reavis pokračuje v projekte Revitalizácie Námestia slobody. Po vyhlásení výsledkov ideovej súťaže je na programe dňa ďalší míľnik – zistenie aktuálneho technického stavu vodnej fontány.

Mesto v týchto dňoch realizuje sondáž fontány Družba s cieľom vyhodnotiť jej statiku. Výsledok sondáže bude slúžiť ako podklad do realizačného projektu, podľa ktorého bude projekt revitalizácie Námestia slobody pokračovať. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa magistrátu Zuzana Onufer.

Vodná fontána Družba je dlhodobo v nefunkčnom stave. Sondáž, ktorá sa realizuje v exteriéri aj v interiéri fontány, má zistiť najmä jej statický stav. Výsledok sa potom premietne do finálnej architektonickej štúdie a realizačného projektu, ktoré po ich dokončení hlavné mesto a OZ Dobré m(i)esto odprezentujú širokej verejnosti.

Druhá etapa revitalizácie

Hlavné mesto týmto míľnikom pokračuje v samotnej revitalizácii námestia. Po ukončení prvej etapy revitalizácie v minulom roku, ktorá bola zameraná na vyčistenie priestoru, opravy mobiliáru a zvýšenie bezpečnosti v tomto verejnom priestore, začala druhá etapa projektu.

V jej úvodnej fáze bola vyhodnotená ideová súťaž na revitalizáciou Námestia Slobody. Realizátori víťazného návrhu v súčasnosti spolupracujú na realizačnom projekte s OZ Dobré m(i)esto Nadácie HB Reavis a Hlavným mestom SR Bratislavou. Projekt revitalizácie Námestia slobody je prioritou hlavného mesta na rok 2018.

Sondáž fontány Družba na Námestí slobody
4
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM