Michaela Katonová Samospráva

Revitalizácia Dunajskej promenády sa začne už koncom marca

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa včera 13. januára stretol so zástupcami spoločnosti Henbury Development a vyzval ich k čo najrýchlejšej obnove Dunajskej promenády. V časti od River Park I. po most Lafranconi sa obnova Dunajskej promenády začne v marci 2016.

Ilustračný obrázok k článku Revitalizácia Dunajskej promenády sa začne už koncom marca
Zdroj: Dnes24.sk

Dunajská promenáda bude hotová v lete

„Nemáme na čo čakať. Súčasťou mimosúdnej dohody je obnova Dunajskej promenády do siedmich mesiacov od získania všetkých povolení. Čím skôr sa začne, tým skôr sa do tejto cennej časti Bratislavy vráti život a Bratislavčania budú môcť promenádu plnohodnotne využívať,“ dôvodil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Na stretnutí sa zástupcovia investora dohodli s vedením mesta na termínoch aj konkrétnych prácach. Rokovanie o začiatku prác na obnove Dunajskej promenády inicioval primátor Bratislavy ešte v decembri 2015.

„Obnova Dunajskej promenády sa podľa dohody začne koncom marca a hotová bude už v lete,“ povedal primátor Nesrovnal.

Prečítajte si tiež: Obnova Dunajskej promenády musí začať čo najskôr. Čo všetko má priniesť?

Mesto bude postup prác kontrolovať

Medzi práce, ktoré sa investor zaviazal v tomto priestore spraviť, patrí obnova plôch a chodníkov vytvárajúcich priestor pre peších, výsadba zelene a parkové úpravy, vyčistenie múrika, vybudovanie verejného osvetlenia, umiestnenie mobiliáru zahŕňajúceho lavičky, odpadkové koše, stojany na bicykle či pitné fontány. Postup prác bude vedenie mesta kontrolovať.

Na decembrovom mestskom zastupiteľstve mestskí poslanci schválili návrh mimosúdnej dohody týkajúcej sa objektu PKO, čím odvrátili finančný kolaps, ktorý by mestu hrozil v prípade pretrvávajúcich súdnych sporov.

Podľa dohody investor do siedmich mesiacov opraví existujúcu promenádu v dĺžke od River Park I po Most Lafranconi a do troch rokov (od vydania stavebného povolenia) vybuduje novú promenádu v území nového projektu.

V ďalšej etape súčasne investor vybuduje verejný priestor centrálneho námestia o rozlohe 2 500 m2, rozšíri pobytové plochy pre verejnosť pod promenádnou časťou a zrealizuje pobytovo-oddychový pontón v centrálnej línii námestia v prepojení s Dunajom.

Prečítajte si tiež: Uznesenie o predaji budov PKO primátor Ivo Nesrovnal už podpísal

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM