Kultúra

Remeselný trh: Krása ručných výrobkov ovládne Starú tržnicu

Prichádzajúcu jar najlepšie oslávite s folklórom v tradičnom aj netradičnom prevedení. V Bratislave bude až tri dni panovať krása ľudových remesiel, hudby a tanca.

Ilustračný obrázok k článku Remeselný trh: Krása ručných výrobkov ovládne Starú tržnicu
6
Galéria
Zdroj: Facebook

Už o pár dní čaká Bratislavčanov festival poctivej tvorby a ľudového umenia. Remeselný trh privíta jar folklórom v tradičnom aj netradičnom prevedení.

Výrobky, hudba aj tanec

V priestoroch obľúbenej Starej tržnice na námestí SNP sa od stredy 21. marca až do piatka 23.marca stretnú vychýrení remeselníci. Pod jednou strechou predvedú jedinečnosť, kvalitu a pestrosť ľudových ručných prác. Trojdňový festival naladí návštevníkov na blížiacu sa Veľkú noc a ponúkne aj množstvo kreatívnych nápadov na oslavu sviatkov jari.

Na Remeselnom trhu budete môcť obdivovať umenie modrotlače, zručnosť šikovných rúk pri ozdobovaní vajíčok, pletenie korbáčov, krásu hliny, šúpolia aj kožených výrobkov.

Nebudú chýbať ani vystúpenia ľudových súborov a zoskupení, počas ktorých sa predstavia okrem tanečníkov napríklad aj majstri v hre na fujaru. Kedysi ich používali pastieri oviec na holiach, ale rozozvučali sa aj na slávnostných či smútočných príležitostiach. Fujary a ich jedinečný zvuk, ale aj vystúpenie detského folklórneho súboru Červené jabĺčko a mnohé ďalšie predstavenia, si vychutnáte práve na Remeselnom trhu.

Ak vás počas nákupov či sledovania programu zastihne hlad, nezúfajte. Pred Starou tržnicou sa budete môcť počas Remeselného trhu dobre najesť na známom Street Food Parku.

streda 21. až piatok 23. marca / Stará tržnica, Námestie SNP / viac informácií TU

Remeslá
6
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM