Správy

Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte sa môže začať. Podpísali nájomnú zmluvu

Rekonštrukciu podchodu na Trnavskom mýte dnes oficiálne spečatili podpisom nájomnej zmluvy. Dlho očakávaný projekt rekonštrukcie tak môže oficiálne začať.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte sa môže začať. Podpísali nájomnú zmluvu
2
Galéria
Zdroj: Immocap Group

Spoločnosť Immocap, ktorá pripravuje rekonštrukciu podchodu Trnavského mýta, podpísala nájomnú zmluvu s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy. Developer získal priestor do prenájmu na 15 rokov.

S prácami chcú začať čo najskôr

„Sme radi, že to, čo bolo doteraz iba v rovine plánov, sa týmto podpisom stáva naozaj realitou. Trnavské mýto ako dôležitý dopravný uzol, si zaslúži pekný, plne funkčný a najmä bezpečný a bezbariérový podchod. Chceme preto ďalej postupovať tak, aby sme mohli začať so samotnými rekonštrukčnými prácami čo najskôr,“ približuje Martin Šramko, generálny riaditeľ spoločnosti Immocap.

Investor tak začne oficiálne realizovať projekčné práce na podchode, ktoré potrvajú približne 3 až 4 mesiace. Hneď potom sa pustí do povoľovacích procesov potrebných na realizáciu stavebných prác.

Podchod by mal byť hotový v roku 2018

Samotná rekonštrukcia a revitalizácia verejného priestranstva potrvá približne rok od ukončenia všetkých potrebných náležitostí. Ak pôjde všetko podľa plánu, podchod na Trnavskom mýte by mal začať slúžiť Bratislavčanom a turistom už na jar 2018.

„Stav, v akom sa v súčasnosti nachádza Trnavské mýto, konkrétne podchod, je neprípustný. Som presvedčený, že sa tento verejný priestor aj vďaka dnes podpísanej zmluve a následnej rekonštrukcii podarí vrátiť späť Bratislavčanom, ktorým patrí,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Podchod na Trnavskom mýte - vizualizácie
2
Galéria
Zdroj: Immocap Group
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM