Tomáš Stupavský Rôzne

RegioJetu sa to nakoniec podarilo. Od februára začne premávať autobusová linka Bratislava – Nitra – Banská Bystrica

Banskobystrický samosprávny kraj dal RegioJetu zelenú. Český súkromný dopravca začne pravidelnú linku na trase Bratislava – Nitra – Banská Bystrica prevádzkovať od pondelka 2. februára.

Ilustračný obrázok k článku RegioJetu sa to nakoniec podarilo. Od februára začne premávať autobusová linka Bratislava – Nitra – Banská Bystrica
Zdroj: TASR

O udelenie licencie požiadala spoločnosť RegioJet Banskobystrický samosprávny kraj až potom, ako jej ju odmietol udeliť Bratislavský a Nitriansky samosprávny kraj.

„Týmto ďakujem pánovi županovi Mariánovi Kotlebovi, že jeho kraj rozhodol v súlade so zákonmi Slovenskej republiky“ povedal Radim Jančura, majiteľ spoločnosti Student Agency, do ktorej patrí aj RegioJet. „Občania tak budú môcť jazdiť najluxusnejšími autobusmi v Európe za polovičné ceny aké platia dnes,“ doplnil Jančura.

Lístok od dvoch eur

Získaním licencie budú žlté autobusy voziť cestujúcich medzi Bratislavou a Banskou bystricou až sedemkrát denne, pričom na tejto trase sa bude pohybovať cena lístku od piatich eur. Medzi hlavným mestom a Nitrou budú autobusy jazdiť dokonca až 14-krát za deň. Ľudia si kúpia cestovný lístok od dvoch eur.

Na novej trase budú jazdiť nové luxusné a moderné autobusy FUN & RELAX značky IRIZAR na podvozku Volvo. Vo vozidlách nebude chýbať klimatizácia, dotykové obrazovky, wifi pripojenie, stevardi na palube autobusu, ktorý budú ponúkať zdarma nápoje, dennú tlač a časopisy.

Bilbórdy zostanú

Proti udelení licencie bol ako prvý Nitriansky samosprávny kraj, respektíve samotné mesto Nitra. Bratislavský župan Pavol Frešo sa následne rozhodoval ako na celú kauzu zareaguje predovšetkým primátor Nitry Jozef Dvonč. Ten zastával záujmy iného súkromného prepravcu Arriva Nitra. Spoločnosť tvrdila, že Nitriansky kraj nepotrebuje ďalej rozširovať dopravné služby, ktoré sú v súčasnosti dostačujúce.

Radim Jančura sa nechal počuť, že ide o reálny príklad klientelizmu. Preto sa začiatkom tohto roka spustila reklamná kampaň upozorňujúca na korupciu. Na území Bratislavského a Nitrianskeho kraja bolo vystavaných 50 bilbórdov. Na nich Jančura položil otázku, či ste sa s klientelizmom stretli aj vy a uverejnil aj svoju emailovú adresu.

„Aj keď sa nám podarilo licenciu na prevádzkovanie novej autobusovej linky získať, naše reklamné pútače upozorňujúce na klientelizmus v tejto krajine určite nestiahneme. Plánujeme ich ponechať až do konca tohto roka alebo pokým tí, ktorým sú bilbórdy určené, neodstúpia zo svojich pozícií,“ povedal pre Bratislava24 majiteľ RegioJetu.

Prečítajte si tiež: Kauza Vitajte v kraji klientelizmu a korupcie naberá na obrátkach. RegioJet v ostrej kampani v Bratislave pokračuje

RegioJet
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM