Správy

RegioJet znížil ceny cestovných lístkov. Z Bratislavy do Prahy už od 12,30 eur

Súkromný železničný dopravca RegioJet znížil ceny cestovných lístkov vo vlakoch medzi Bratislavou a Prahou. Po novom stoja v triede Standard iba 12,30 eur.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet znížil ceny cestovných lístkov. Z Bratislavy do Prahy už od 12,30 eur
12
Galéria
Zdroj: TASR

Prevádzka novej vlakovej linky RegioJetu na trase Bratislava – Brno – Praha je úspešná. Potvrdzujú to prvé čísla RegioJetu, ktorý na tejto trase prepravil so svojimi žltými expresmi už približne 16-tisíc cestujúcich.

“Štart novej linky splnil naše očakávania. Ľudia si na nového dopravcu postupne zvykajú, získavame nových pravidelných cestujúcich a už teraz jazdievajú niektoré naše vlaky vypredané do posledného miesta,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Nové ceny lístkov

S cieľom motivovať čo najviac cestujúcich vyskúšať si nové spojenie expresmi RegioJet z Bratislavy do Prahy znížil žltý dopravca ceny lístkov vo všetkých vlakových spojoch medzi Bratislavou a Prahou. Ceny klesli v mnohých prípadoch aj o 20 percent.

Najlacnejšie pocestujú zákazníci triedou Standard, v ktorej po novom zaplatia iba 12,50 eur a to v každom spoji počas týždňa. Ešte výhodnejšie ceny získajú cestujúci so zákazníckym kontom Kreditový lístok – po novom zaplatia len 12,30 eur.

RegioJet sa rozhodol ponúknuť zľavu aj študentom s ISIC preukazmi, ktorí s ním môžu cestovať za ceny už od 11,10 eur.

Najvýraznejšie zníženie cien je však v prvej triede, t.j. vo vozňovej triede Relax, kde klesli ceny až o 20 percent. Lístky do týchto vozňov stoja po novom len 14,20 eur, študenti zaplatia iba 12,80 eur. Lístok do Business triedy stojí 21,30 eur.

Vlaky do Prahy vychádzajú z Bratislavy dvakrát denne, a to o 5:45 hod. ráno a poobede o 15:26 hod. Mimo vlakov prevádzkuje RegioJet medzi Slovenskom a Českou republikou naďalej hustú sieť autobusových spojov. Žlté autobusy premávajú z bratislavskej autobusovej stanice do Brna a Prahy až deväťkrát denne.

Ilustračný obrázok

RegioJet
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM