Nina Táborská Správy

RegioJet prepravil od januára vlakmi a autobusmi 5 miliónov ľudí

Takmer 5 miliónov cestujúcich prepravila spoločnosť RegioJet od januára do septembra svojimi vlakmi na Slovensku a v Česku a autobusmi na trase medzi Banskou Bystricou a Bratislavou. Kým jej vlaky využilo 4,61 milióna cestujúcich, autobusmi sa zviezlo 330-tisíc zákazníkov.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet prepravil od januára vlakmi a autobusmi 5 miliónov ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Ako dnes informoval hovorca dopravcu Aleš Ondrůj, vlakmi na trase Bratislava – Žilina – Košice v tomto období cestovalo 667-tisíc ľudí. Na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno si jeho vlak zvolilo 1,75 milióna cestujúcich a trasa Praha – Ostravsko – Žilina – Košice/Martin prilákala celkom 2,19 milióna cestujúcich. Žlté autobusy na trase Bratislava – Nitra – Banská Bystrica prepravili od januára 330-tisíc cestujúcich.

Diaľkové vlaky RegioJet spájajú tri- až štyrikrát denne v každom smere Bratislavu so Žilinou a Košicami. Okrem toho firma prevádzkuje aj tri páry medzinárodných vlakov medzi Českom a Slovenskom. Jeden spoj končí v Martine, zvyšné dva pokračujú až do Košíc. V ČR spájajú vlaky Prahu s Ostravskom, a to desaťkrát v každom smere.

Prečítajte si tiež: RegioJet plánuje od decembra jazdiť medzi Bratislavou a Košicami každé tri hodiny

Od 13. decembra, kedy nastáva zmena v cestovných poriadkoch, rozšíri dopravca ponuku spojov a pridá nové trasy. Denne ponúkne spojenie stredoslovenských miest Zvolen, Sliač, Banská Bystrica, Horná Štubňa a Turčianske Teplice s Olomoucom, Ostravou, Prahou a ďalšími mestami v Česku.

Spoločnosť avizuje aj posilnenie spojov na trase Praha – Košice. Nočné vlaky, ktoré na nej premávajú trikrát týždenne, budú od polovice decembra jazdiť každodenne.

„S takýmto rýchlym nárastom počtu zákazníkov a plánovaným rozšírením našich služieb už teraz reálne pri započítaní autobusových liniek RegioJet očakávame viac ako 7 miliónov cestujúcich,“ uviedol majiteľ spoločnosti a skupiny Student Agency Radim Jančura.

Prečítajte si tiež: RegioJet prichádza s veľkou novinkou! Plánuje spustiť autobusovu linku na trase Bratislava – Viedeň

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM