Správy

RegioJet posilňuje spoje medzi Bratislavou, Brnom a Prahou

Od polovice apríla RegioJet posilňuje spoje medzi hlavným mesto, Brnom a Prahou. Pribudnú aj špeciálne nočné spoje. Dopravca plánuje v tomto roku prepraviť okolo 16 miliónov cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet posilňuje spoje medzi Bratislavou, Brnom a Prahou
Zdroj: Dnes24.sk

Súkromný dopravca RegioJet prepravil za prvé tri mesiace tohto roka na svojich autobusových linkách celkovo 1,86 milióna cestujúcich. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to nárast o 14 percent.

„Spoločne s vlakmi plánujeme tento rok odviezť na Slovensku, v Česku a do zahraničia približne 16 miliónov cestujúcich,“ avizovala riaditeľka autobusovej dopravy RegioJet Ivana Kašická.

S postupnou expanziou plánuje firma v ďalších rokoch odviezť vlakmi a autobusmi viac ako 20 miliónov cestujúcich ročne. Dopravca napríklad v súčasnosti spúšťa nové autobusové linky.

Od apríla je na trase z Košíc do Prahy zavedený nový autobusový spoj s odchodom o 5.50 h ráno z Košíc, ktorý do Prahy prichádza o 16.30 h. V opačnom smere budú autobusy vychádzať z hlavného mesta Českej republiky o 7.00 h a do metropoly východu prídu o 17.40 h.

Viac autobusov medzi Bratislavou, Brnom a Prahou

Od 18. apríla firma posilní aj prevádzku autobusov medzi Bratislavou, Brnom a Prahou. Po novom ich bude premávať denne deväť v každom smere. Zároveň dopravca zavádza aj špeciálne nočné spoje.

„Z Bratislavy po novom vypravíme nočný spoj, ktorý príde do Prahy krátko pred 7.00 h ráno,“ dodala Kašická. Nočné spoje budú premávať každý deň v oboch smeroch. Rovnako spoločnosť od 18. apríla posilňuje aj dopravu na trase medzi Bratislavou a Budapešťou. Dopravca bude do maďarskej metropoly premávať šesťkrát denne.

RegioJet zároveň v súčasnosti analyzuje trasy, na ktoré by mohol vstúpiť so svojimi autobusmi. Pri výbere sa podľa majiteľa spoločnosti Radima Jančuru opiera aj o výsledky ankety, ktorú nedávno spustil medzi Slovákmi. Tí sa podľa neho zhodli, že najväčší záujem o autobusy je na východnom Slovensku.

Prečítajte si aj: Stanica Nivy bude druhým najväčším nákupným centrom na Slovensku

„Autobusy plánujeme smerovať najmä do oblastí, ktoré sa nachádzajú v prirodzenom spádovom okolí staníc našich vlakov. Autobusy by tak od vlakov zabezpečili nadväznú dopravu ďalej po Slovensku, prípadne aj do okolitých krajín,“ opísal Jančura. Spoločnosť uvažuje tiež nad možnosťou rozšírenia liniek smerom do Poľska a na Ukrajinu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM