Rôzne

RegioJet je, zdá sa, stále viac obľúbený. Len linka z Bratislavy do Košíc od januára odviezla 450-tisíc ľudí

Súkromný dopravca RegioJet prepravil na Slovensku za 1. polrok tohto roka vo vlakoch aj autobusoch 1,835 milióna cestujúcich. Pritom vo vlakoch na trati z Bratislavy cez Žilinu do Košíc sa podľa hovorcu firmy Aleša Ondrůja odviezlo od januára 450-tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet je, zdá sa, stále viac obľúbený. Len linka z Bratislavy do Košíc od januára odviezla 450-tisíc ľudí
Zdroj: TASR

Na tejto trase vypravuje dopravca svoje vlaky bez dotácie od štátu od polovice decembra minulého roku. Spoločnosť súčasne jazdí aj trati z Bratislavy cez Dunajskú Stredu do Komárna. Ide o štátom dotovanú trať, na ktorej premáva RegioJet od roku 2012. Za prvých šesť mesiacov tohto roka sa v týchto spojoch previezlo 1,2 milióna cestujúcich.

Vo februári 2015 dopravca spustil aj autobusovú linku na Slovensku. Jazdí na trase z Bratislavy cez Nitru do Banskej Bystrice. Do júla tohto roku sa v autobusoch firmy na tejto linke prepravilo 185-tisíc pasažierov.

RegioJet pritom prevádzkuje spoje aj v Českej republike, za 1. polrok tohto roka tak firma prepravila na Slovensku a v Čechách celkovo 3,241 milióna cestujúcich. „Za celý rok 2015 plánuje RegioJet prepraviť vo všetkých svojich vlakoch a autobusoch na Slovensku i v Čechách sedem miliónov cestujúcich,“ avizoval Ondrůj.

Viac ľudí vo vlakoch a autobusoch by mali dopravcovi priniesť nové spoje. Predovšetkým sú to nočné vlaky, ktoré zaviedol v júni 2015 na trase z Bratislavy do Košíc. Zároveň firma chystá zaviesť aj nové autobusové spoje na trase z Bratislavy do Viedne.

Prečítajte si tiež: RegioJet prichádza s veľkou novinkou! Plánuje spustiť autobusovu linku na trase Bratislava – Viedeň

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM