Správy

Regiojet chce rozširovať autobusové linky. Tipy na konkrétne spojenia miest môžete posielať aj vy

Súkromný dopravca RegioJet by chcel v budúcom roku rozšíriť svoju autobusovú dopravu na Slovensku. V súčasnosti tak pripravuje zoznam autobusových trás, na ktoré by v roku 2016 vstúpil. O tipy žiada aj cestujúcu verejnosť, ktorá môže dopravcovi poradiť, kde by si autobusy najviac priala.

Ilustračný obrázok k článku Regiojet chce rozširovať autobusové linky. Tipy na konkrétne spojenia miest môžete posielať aj vy
Zdroj: Dnes24.sk

„Chceli by sme nové linky otvoriť čo najskôr, ako to len pôjde,“ priblížil hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj. Ľudia môžu svoje tipy posielať na mailovú adresu riaditel@regiojet.sk.

„Hlasovanie vyhodnotíme, pričom výsledky z neho zohľadníme pri plánovaní a otváraní ďalších nových autobusových liniek,“ dodal majiteľ spoločnosti Radim Jančura.

Už v súčasnosti prišlo dopravcovi podľa Ondrůja viac ako 100 tipov. Spoločnosť pritom podobný postup zvolila v minulosti aj v Českej republike a vzišli z toho štyri nové vnútroštátne a dve medzinárodné autobusové linky.

RegioJet na Slovensku uvažuje o možnom otvorení troch druhov liniek. Prvými sú klasické diaľkové vnútroštátne spoje, podobné autobusom jazdiacim z Bratislavy cez Nitru do Banskej Bystrice. Druhými sú nadväzujúce autobusové linky na už existujúce spoje dopravcu a treťou sú medzinárodné linky.

Prečítajte si aj: RegioJet odchádza z trasy Bratislava-Košice

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM