Alexandra Húsková Samospráva

Referendum v Karlovej Vsi bolo neúspešné. Obyvatelia však majú jasno v otázke hazardu, horšie dopadlo rezidenčné parkovanie

Obecného referenda v mestskej časti Bratislava-Karlova Ves sa zúčastnilo 43 percent oprávnených voličov. Ľudia súhlasili so zavedením rezidenčného parkovania aj so zákazom prevádzkovania hazardných hier.

Ilustračný obrázok k článku Referendum v Karlovej Vsi bolo neúspešné. Obyvatelia však majú jasno v otázke hazardu, horšie dopadlo rezidenčné parkovanie
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk

Výsledky ešte nie sú oficiálne, stane sa tak až v utorok popoludní po ich vyhlásení na mimoriadnom zastupiteľstve, informoval Branislav Heldes, hovorca MČ Karlova Ves..

“Štyridsaťtri percent oprávnených voličov nie je málo. Nestačí to však na to, aby sme referendum mohli vyhlásiť za úspešné. Z výsledkov je zrejmé, že v otázke hazardu majú naši obyvatelia jasno. Iná situácia je v otázke zavedenia rezidenčného parkovania. Súhlasí s ním väčšina. Avšak počet ľudí, ktorí nie sú naklonení zmene v systéme parkovania, nie je zanedbateľný. Ich názor by nám nemal byť ľahostajný,” povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Prečítajte si aj: Zastaví rezidenčný systém živelné parkovanie?

Na otázku č. 1 „Súhlasíte so zavedením rezidenčného parkovania, pri ktorom dôjde k výraznému zníženiu počtu vyhradených parkovacích miest na území mestskej časti Bratislava-Karlova Ves?“ možnosť ÁNO zakrúžkovalo 7238 voličov, možnosť NIE zakrúžkovalo 5342 voličov.

Na otázku č. 2 „Súhlasíte so zákazom prevádzkovania hazardných hier na území mestskej časti Bratislava-Karlova Ves?“ možnosť ÁNO zakrúžkovalo 11365 voličov, možnosť NIE zakrúžkovalo 1475 voličov.

Z celkového počtu oprávnených voličov sa referenda zúčastnilo 42,62 % voličov. Na otázku č. 1 odpovedalo „ÁNO“ 55,72 % voličov, „NIE“ 41,12 % voličov. Na otázku č. 2 odpovedalo „ÁNO“ 87,48 % voličov, „NIE“ 11,35 % voličov.

Z celkového počtu voličov 31136, ktorí boli zapísaní v zozname voličov, sa zúčastnilo na hlasovaní a teda celkový počet vydaných hlasovacích lístkov dosiahol 13269. Celkový počet odovzdaných hlasovacích lístkov bol 13224, z neho bolo platných 12991 a neplatných 233.

Prečítajte si aj: Prívrženci občianskej iniciatívy Zastavme hazard hľadajú podporu aj u voličov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM