Rôzne Správy

Redakcia radí: Tipy na jesenné prechádzky Bratislavou

Bratislava a okolie má množstvo nádherných zákutí. Mnohé z nich priam vyzývajú na potulky vo dvojici. Ponúkame vám niekoľko tipov na jesenné prechádzky.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Tipy na jesenné prechádzky Bratislavou
24
Galéria

Farebný Sad Janka Kráľa

Prechádzka najstarším stredoeurópskym parkom je romantická v každom ročnom období. Ak máte radi šuchot opadaného lístia pod nohami a posedenie na lavičke vo dvojici, Sad Janka Kráľa je na to ako stvorený. Navyše je rýchlo dostupný aj z centra mesta.

Ak si dáte stretnutie napríklad pod hodinami na Hviezdoslavovom námestí, do parku sa môžete vybrať cez Most SNP alebo príjemnejšou cestou cez vynovený Starý most. Zimou skrehnuté prsty si zohrejete pri šálke teplého čaju v útulnom Mýtnom domčeku, v Aucafé či v reštaurácii Leberfinger.

Spočítajte strechy domov

Blízkosť histórie v nás vyvoláva nostalgické pocity. A od nich je už len krok k naozajstnej romantike. Najintenzívnejšie na vás dýchne v okolí Bratislavského hradu. Či už sa prejdete ruka v ruke nedávno otvorenou barokovou záhradou alebo budete zhora počítať strechy starého mesta, zažijete nevšedné chvíle a budete sa spoločne cítiť „nad vecou“.

Objavujte zákutia Rusoviec

Ak chcete byť chvíľu osamote len s Ňou alebo len s Ním, vyberte sa do Rusoviec. V lužných lesoch kúsok za Bratislavou nájdete ticho, pokoj a nestretnete žiadneho turistu. Farebnú krásu Rusovského parku umocňuje riečne rameno. Prejsť sa môžete okolo jazera v blízkosti dediny a ak v sebe nájdete energiu na dlhšiu prechádzku, zájdite až k Čunovským jazerám. Listy na vode majú svoje čaro rovnako ako prechádzka pomedzi farbou zaliatymi stromami.

Jeseň v Bratislave
32
Galéria

Overená klasika na Kolibe

Koliba je plná zaľúbených párov. Je totiž osvedčeným miestom na prechádzku nielen vo dvojici. Ak na rande nechcete stretnúť desiatky ľudí, odbočte na lesný chodník a straťte sa v zákutiach lesa. Cesta pomedzi stromy často vyúsťuje na čistinu, odkiaľ je krásny výhľad a vy môžete nerušene obdivovať farebnú paletu jesennej prírody.

Ak si budete chcieť oddýchnuť a vidieť svet z výšky, na Kolibe máte hneď niekoľko možností. Môžete sa previezť lanovkou z Kamzíka na Kolibu a naopak, pokochať sa výhľadom z novej rozhľadne na Americkom námestí alebo to roztočiť vo veľkom štýle obedom či večerou v reštaurácii Altitude na televíznej veži. Z jej výšky uvidíte až do Rakúska.

Príťažlivá Karlovka

Botanická záhrada je pekná aj na jeseň. V tomto období sú najzaujímavejšie skleníky s trvalkami, ale aj nádherne kvitnúce chryzantémy. Jej návštevu môžete spojiť s prechádzkou popri Karloveskom ramene aj návštevou Vodárenského múzea. Záhrada v areáli múzea bola ocenená aj v celoslovenskej súťaži o Park roka 2015. Určite stojí za návštevu vo dvojici.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM