Rôzne

Redakcia radí: Niečo pre fanúšikov virtuálnej reality, záhad aj adrenalínu

Každý týždeň vám prinášame prehľad o kultúrnych udalostiach v meste. Ak ste z tých, ktorých kultúra až tak neláka, vyskúšajte niektorý z nasledujúcich tipov.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Niečo pre fanúšikov virtuálnej reality, záhad aj adrenalínu
5
Galéria

Virtuálna realita

Aj vy ste niekedy unavení z každodennej reality okolo nás? Zájdite s priateľmi do netradičnej kaviarne v Starom Meste s najmodernejšou technológiou virtuálnej reality. V kaviarni & bare VRBA zažijete spojenie virtuálnej a každodennej reality.

Ako to funguje? Najskôr si vyberiete zo širokej ponuky zážitkov od interaktívnych virtuálnych prehliadok, videoklipov až po rôzne hry – akčné, logické, športové alebo skupinové. Nasadíte si jedny zo štyroch VR okuliarov HTC VIVE, s ktorými sa môžete voľne pohybovať v priestore. V okuliaroch sa nachádzajú dva full HD displeje, pre každé oko jeden, ktoré dotváraju hĺbku obrazu (sú vhodné aj pre ľudí s okuliarmi) a zábava sa môže začať!

Svoj zážitok môžete vďaka veľkým obrazovkám zdieľať s priateľmi, čo dáva VR sociálny rozmer. V každom z priestorov je sedačka, jeden hrací priestor je vhodný pre maximálne štyroch ľudí.

Kompletnú ponuku všetkých zážitkov nájdete TU. Rezervácia nie je nutná.

po – ne 16:00 – 22:00 hod. / cenník: 30 min. pre 1 – 3 osoby / 15 eur, 1 hodina pre 1 – 4 osoby / 25 eur

Zdroj: YouTube.com

Escape hra v uliciach

Escape hry, kde vás zavrú do nejakej strašidelnej miestnosti a pomocou vlastného umu a šikovnosti sa musíte dostať von, už pozná azda každý. Adrenalín môžete zažiť aj bez toho, aby vás zatvárali do hrôzostrašných miestností, a to v uliciach hlavného mesta.

Divná Bratislava vás zavedie do divných zákutí mesta, o ktorých ste ani netušili. Kombinuje mestskú hru, prvky geocachingu a scape roomky, väčšia časť hry sa odohráva v uliciach Bratislavy. V meste je potrebné na základe úloh nájsť vždy novú časť cesty, až nakoniec nájsť miesto, to divné miesto a tam… Hraním tejto hry sa zároveň naučíte veľa o seba aj svojich priateľoch, prídete na to, ako viete spolupracovať v tíme a rozmýšľať pod tlakom.

Cestu mestom musíte stihnúť za tri hodiny, preto je veľkou výhodou, ak sa viete orientovať v uliciach Bratislavy. Ak ste tu noví, odporúčame naštudovať si aspoň základné dôležité orientačné body v meste, akými sú Bratislavský hrad, Dóm sv. Martina či Námestie SNP.

Hra je určená pre 3 – 5 ľudí, nutná je rezervácia na 0908 828 141 alebo info@divnabratislava.sk.

po – pi 9:30, 11:00, 15:00, 16:30, 19:00 hod., so – ne 10:30, 12:00, 16:00, 17:30 hod. / cena pre celú skupinu 65 eur

Redakcia radí: Niektoré zľavové portály ponúkajú kupón na Divnú Bratislavu za výhodnú cenu.

Zdroj: YouTube.com

Strategický paintball

Ak máte akčnejšieho ducha, paintball je už overenou klasikou, kde sa môžete s partiou dosýta vyblázniť v lese, na ihrisku či v krytej aréne. Táto športová aktivita je pre tímových hráčov a adrenalínových nadšencov. Rozhodujúcou nie je až tak fyzická zdatnosť, ako schopnosť premýšľať a rýchlo reagovať. Paintball je strategická hra.

Existuje mnoho spôsobov tejto hry, väčšina má spoločné to, že ju hrajú dva tímy proti sebe. Každý tím sa snaží zneškodniť súperových hráčov pomocou paintballových guličiek, vystreľovaných z paintballových zbraní. Cieľom hry je eliminácia súpera a prinesenie súperovej vlajky k vlastnému štartovaciemu miestu alebo krádež vlajky v určenom časovom intervale.

V Bratislave si môžete zahrať napríklad v Podunajských Biskupiciach, Čunove, Ružinove či Rači a pod.

ceny sa pohybujú od 8 – 10 eur (zahŕňa zbraň, ochranný odev a inštruktora), paintballové guličky 5 eur / 100 ks

Redakcia radí: Niektoré zľavové portály ponúkajú kupón na paintball za výhodnú cenu.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM