Nina Táborská Rôzne

Rebríček spokojnosti pacientov: Ako skončili bratislavské zdravotnícke zariadenia?

Všeobecná zdravotná poisťovňa zverejnila výsledky prieskumu hodnotenia poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti. Pozrite sa, na ktorom mieste sa na základe spokojnosti pacientov umiestnili tí bratislavskí. V top 15 ich je hneď niekoľko.

Ilustračný obrázok k článku Rebríček spokojnosti pacientov: Ako skončili bratislavské zdravotnícke zariadenia?
Zdroj: TASR

Prieskum spokojnosti poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti samotnými pacientmi za rok 2014, ktorý zverejnila Všeobecná zdravotná poisťovňa na základe vyjadrenia spokojnosti pacientov, obsahuje hodnotenie 78 slovenských poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti.

V rebríčku najlepšie obstáli Národný ústav srdcových a cievnych chorôb v Bratislave s indexom spokojnosti pacienta 86,99 percent, druhé miesto patrí banskobystrickému Mammacentru sv. Agáty Procare s 85,99 percentami a na tretej priečke skončila Gynekologicko-pôrodnícka nemocnica v Bratislave s 84,07 percen­tami.

A ako sa darilo v tomto rebríčku ďalším zdravotníckym zariadeniam v našom meste?

Na piatom mieste skončila UNIVERZITNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU MILOSRDNÍ BRATIA (83,76 percent), ôsme miesto patrí NEMOCNICI SVÄTÉHO MICHALA (82,00 percent), jedenáste miesto obsadil ONKOLOGICKÝ ÚSTAV SV.ALŽBETY (81,32 percent), hneď za ním na dvanástom mieste skončil NÁRODNÝ ONKOLOGICKÝ ÚSTAV BRATISLAVA (80,68 percent).

NOVAPHARM,S.R.O. obsadila 30. miesto v tabuľke (66,91 percent), NEMOCNIČNÁ A.S. v Malackách skončila na 48. mieste (60,1 percent) a posledné miesto v hlavnom meste patrí UNIVERZITNEJ NEMOCNICI BRATISLAVA, ktorá skončila na 59. mieste (58,31 percent).

Na opačnom konci tabuľky sa ako 76. umiestnila Nemocnica s poliklinikou sv. Barbory Rožňava (index spokojnosti pacienta 49,24 percent), na 77. priečke Nemocnica s poliklinikou sv. Lukáša Galanta (48,25 percent) a posledné, 78. miesto, obsadila Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra (48,07 percent).

Čítajte tiež: OBRAZOM: Bratislavská Nemocnica sv. Michala už funguje v novej budove, takto to v nej vyzerá

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM