Nina Táborská Rôzne

Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Bratislavy je kráľ sociálnych sietí?

Štyria kandidáti na primátora hlavného mesta, štyri rôzne profily. Facebook, Twitter, Instagram a hashtagy. Kto z nich je in a kto si ešte len založil svoj profil na Facebooku?

Ilustračný obrázok k článku Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Bratislavy je kráľ sociálnych sietí?
Zdroj: TASR

Ponúkame vám rebríček uchádzačov o primátorský post podľa toho, ako veľmi sa kandidáti snažia, alebo aj nesnažia, komunikovať s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí.

*Hashtag je slovo alebo fráza začínajúca sa #mriežkou a uľahčuje hľadanie konkrétnych výrazov. V prostredí sociálnych sietí ide o veľkú vec. Slúži na označenie slov, komunít, skupín, značiek, tém, trendov a podobne. Ide o nástroj na triedenie a filtrovanie.

Najaktívnejší

Jednoznačne najaktívnejším kandidátom na sociálnych sieťach je Milan Kňažko. Ako jediný aktívne funguje aj na Twitteri a svojimi 280timi tweetmi a 201 odberateľmi strčil do vrecka všetkých ostatných kandidátov. Jeho konto na Facebooku má doteraz najviac likes 10 380.

Aj keď hashtagy mu zatiaľ unikajú, patrí mu prvenstvo a dovoľujeme si ho pasovať za kráľa sociálnych sietí medzi kandidátmi.

#IvoNesrovnal­PreBratislavu

Druhé miesto si vyslúžil hashtagový mág Ivo Nesrovnal. Počet likes na Facebooku: 3096. Je vidieť, že jeho stránka žije. Ako jediný kandidát prepadol hashtagovému šialenstvu.

Snažiaci sa

Profil Milana Ftáčnika. Aktívny je na Facebooku, kde na jeho profile vidieť viac reakcií od iných ľudí, ako jeho samotného. Sem-tam sa objaví aj nejaký nový post, snaží sa. No polepšiť by sa mal v odpisovaní na rôzne podnety občanov. Verejne. Jeho profil má zatiaľ 1,372 likes.

Profil na Twitteri má tento kandidát tiež, no aktívnym v tejto oblasti by sme ho nenazvali. Hoci, aj keď iba s jedným tweetom, zaradil sa na druhé miesto hneď za Milana Kňažka.

Zabudnutá

Twitter nemá, Facebook len od konca augusta. Veľa statusov tam teda nenájdete. Keď už nič iné, strana Sieť aspoň šikovne vytvorila hashtag #primatorkabra­tislavy. Nie je to nikto iný, ako Tatiana Kratochvílová. Čo je ale chvályhodné, sú dve pekné fotky. Palcov hore: 293.

Na Instagrame budete niektorého z kandidátov hľadať márne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM