Jakub Haršany Správy

Reakcie na samit: Najprv hromženie na obmedzenia, potom futbal na pustých cestách

Mnohí Bratislavčania predpokladali počas včerajšieho samitu peklo v uliciach hlavného mesta. Opak sa stal pravdou a ľudia sa namiesto hromženia zabávali.

Ilustračný obrázok k článku Reakcie na samit: Najprv hromženie na obmedzenia, potom futbal na pustých cestách
Zdroj: Dnes24.sk

Neformálne stretnutie lídrov EÚ, v rámci ktorého prišli do Bratislavy predstavitelia 27 krajín Európskej únie, prinieslo množstvo dopravných obmedzení.

Obyvatelia mesta obmedzenia výrazne nepociťovali

Pred začiatkom summitu mesto očakávalo dopravný kolaps, zápchy a desiatky nervóznych vodičov. Deň sa však, naopak, niesol v pokojnej atmosfére. Zaobišiel sa bez výrazných komplikácií a Bratislavčania si prázdne ulice užívali.

Ranné obmedzenia výraznejšie neovplyvnili ani cestu ľudí do práce. Ako ukázalo aj naše hlasovanie, väčšina nemala problémy dostať sa na čas do svojich zamestnaní. Len 24 percent hlasujúcich zažilo nejaké komplikácie.

Prečítajte si aj: HLASUJTE: Ovplyvnili obmedzenia počas samitu vašu cestu do práce?

„Dostala som sa do práce úplne v pohode, dokonca o hodinu skôr,“ píše na sociálnej sieti nadšená Bratislavčanka. Niektorí dokonca vytvorili zrejme aj nové rekordy. Ako píše iný diskutujúci, cesta z Podunajských Biskupíc na Nivy mu trvala 15 minút.

Namiesto nervozity zábava

Prázdne ulice si Bratislavčania užívali a viacerí by privítali, keby sa takéto dni opakovali aj častejšie. „Raz v roku by mali takéto voľno urobiť aj kvôli normálnym ľuďom,“ navrhla na sociálnej sieti naša čitateľka.

Slováci sa aj počas včerajšieho summitu ukázali ako športový národ. Štefánikova ulica, ktorá je za bežného dňa plná áut, sa zmenila na futbalové ihrisko. Partia mladíkov, ktorá neváhala zobrať loptu a vyjsť na ulicu, sa okamžite stala hitom dňa. „Každý deň nech je summit,“ tešil sa z vyľudnenej ulice autor videa s futbalistami v centre mesta.

Pokojnému priebehu summitu prispel aj štvrtkový sviatok, ktorý mnohí Bratislavčania využili na predĺžený víkend a radšej odcestovali z mesta alebo si na piatok zobrali dovolenky a zostali doma. Každopádne, včerajší deň ukázal, že aj na prvý pohľad komplikovanú situáciu, dokážu Slováci obrátiť vo svoj prospech a premeniť na zábavu.

Čítajte aj: Výsledkom samitu je cestovná mapa a slová o jednote. Zviditeľnil nás však futbal

Summit 2016
20
Galéria
Samit: Futbal na Štefánikovej ulici
1
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM