Rôzne

Rakety v rukách diplomatov: Charita na tenisových dvorcoch

Počas tohto víkendu v hlavnom meste súperia členovia diplomatických zborov v rámci 19. ročníka Diplomatického charitatívneho tenisového turnaja. Organizuje ho Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Rakety v rukách diplomatov: Charita na tenisových dvorcoch
Zdroj: Dnes24.sk

Zápolenia prebiehajú na dvorcoch AŠK Inter Bratislava. Do podujatia sa podobne ako minulý rok zapojilo 40 účastníkov v štyroch kategóriách. Zúčastňujú sa na ňom veľvyslanci USA, Turecka a Indonézie, ako aj ďalší členovia diplomatického zboru akreditovaného v SR, informoval riaditeľ tlačového odboru MZVaEZ Peter Susko.

Turnaj dnes dopoludnia otvoril podpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák. Zápasy sú naplánované do nedeľného (14.9.) popoludnia, kedy by mali byť ocenení víťazi. Charitatívny rozmer turnaja aj tento rok napĺňa nadácia Rozum a cit.

Nadáciou vyzbierané finančné dary v nedeľu odovzdajú formou finančných šekov trom mentálne postihnutým deťom. Jedno je z Bratislavy, zvyšné dve z detského domova v Novom Meste nad Váhom, nad ktorým má MZVaEZ patronát. Minulý rok sa počas turnaja vyzbieralo viac ako 3000 eur.

Foto: Facebook MZVaEZ

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM