Tlačové správy

RADÍME: Prečo povedať áno a prečo nie mobilnej klimatizácii?

Súčasné horúčavy ľudí nútia zadovážiť si klimatizáciu. Ak odmietnu pevnú klimatizáciu, zvolia tú mobilnú. Viete však, kedy sa oplatí a kedy radšej nie?

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Prečo povedať áno a prečo nie mobilnej klimatizácii?
Zdroj: PR

Čo vlastne mobilná klimatizácia je?

Mobilná klimatizácia, tzv. mobilka, je zariadenie používané hlavne v letných, horúcich mesiacoch. Slúži na schladenie vzduchu a odvod tepla z miestnosti. Skladá sa z jednotky na kolieskach, ktorá sa umiestňuje v interiéri a z hadice, ktorá vedie cez okno von.

Výhody mobilnej klimatizácie

Výhodou je prenos a umiestnenie prakticky kdekoľvek do miestnosti s oknom. Je vhodná do priestorov, ktoré si nevyžadujú odbornú montáž či iný stavebný zásah. Možnosť použiť okamžite.

Zdroj: PR

Mylná informácia

Väčšina ľudí sa domnieva, že mobilná klimatizácia je bez vývodu/hadice/rú­ry, no taká neexistuje. Teplý vzduch z miestnosti sa musí nejako dostať von. Možnosťou je ochladzovač vzduchu na báze studenej vody či ľadu, ale nebuďte prekvapený, chladiaci výkon je až 10 násobne nižší. Nie možno najšťastnejším riešením je okenná klimatizácia bez vonkajšej jednotky.

Nevýhody mobilnej klimatizácie

Najväčšou nevýhodou je neefektívne chladenie. Po zapnutí jednotky, kedy sa potrubím dostáva do exteriéru teplý vzduch z miestnosti, sa do miestnosti takisto teplý vzduch aj dostáva. Hadica z klimatizácie vedie cez otvorené okno. Vzhľadom k tomu, že takáto hadica má priemer cca 15–20 cm, vzniká priestor okolo, ktorý prepúšťa teplý vzduch z exteriéru do interiéru. O to viac musí daná klimatizácia pracovať a odvádza väčšie množstvo tepla. A tu sa dostávame k ďalšej nevýhode. Časté vylievanie nádoby s vodou – kondenzu.

Ďalšou nevýhodou je jej hlučnosť. Zákazníci, ktorí si zakúpili tzv. mobilky si neskôr zadovážia splitovú či kazetovú klimatizačnú jednotku. Hlavne pre jej nižšiu hlučnosť, spotrebu a vyššiu výkonnosť. Pre kúpu mobilnej klimatizácie sa rozhodujú zákazníci len v prípade dočasného riešenia. Z praktického a dlhodobého hľadiska nemá veľký význam.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM