Tlačové správy

RADÍME: Klimatizácia v byte? Na tieto otázky si musíte vopred odpovedať

Pred samotnou kúpou klimatizácie je potrebné premyslieť si niekoľko zásadných otázok. Vybrali sme pre vás pár tipov a poradíme, na čo si dať pozor.

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Klimatizácia v byte? Na tieto otázky si musíte vopred odpovedať
Zdroj: PR

V prvom rade je potrebné si určiť, ktorý priestor chcete chladiť. Môže ísť o obývaciu miestnosť, spálňu, detskú izbu alebo chodbu (centrálne) v byte. Ak máte záujem chladiť priestory firmy, je potrebné určiť veľkosť miestností, približný počet zamestnancov a na základe toho sa vyberie vhodný typ klimatizácie a jeho výkon.

V druhom rade sa určí, na akom mieste bude klimatizácia namontovaná. Môže byť pri okne, nad dverami, nad sedacou súpravou a pod. Najideálnejšie sú obhliadky miesta montáže priamo pracovníkom firmy. Nie všetky spoločnosti poskytujú túto službu bezplatne.

Keď už je zákazník oboznámený o umiestnení klimatizačného zariadenia, na rad príde akú značku, či model si vyberie. Nikdy nie je dobré sa orientovať iba na jednu značku ale porovnávať porovnateľné modely z rôznych značiek. Nízke ceny klimatizácií sú síce lákavé, ale treba si uvedomiť, že v horizonte niekoľkých rokov sa to nemusí oplatiť.

Každá klimatizácia aj kúri aj chladí. Okrem týchto základných funkcií klimatizácie majú aj funkciu čistenia vzduchu od vírusov a baktérií a ovládanie prostredníctvom telefónu na diaľku . Energetická trieda A++ je už dnes vo väčšine prípadov štandardom. Dnes sa predávajú už len inverterové klimatizácie. Keď nastavíte požadovanú teplotu na ovládači, klimatizácia si sama prideľuje výkon aby držala vami nastavenú teplotu, pri udržiavacom režime má spotrebu približne 150W čo je zanedbateľné.

V neposlednom rade je veľmi dôležitý výber profesionálnej firmy na montáž klimatizácie. Treba si uvedomiť, že aj to ako sa klíma namontuje môže ovplyvniť životnosť klimatizácie. O tom sa dočítate v článku nabudúce.

Asi si kladiete otázku, prečo by ste si mali práve TERAZ kupovať klímu. TU je pár tipov, prečo.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM