Maros Palesch Rôzne

Rada seniorov rokovala s hlavnou architektou

Rada seniorov, poradný orgán starostky Starého Mesta Táne Rosovej, sa opätovne stretol na ďalšom zasadnutí. Tentokrát sa staromestskí seniori rozhodli stretnúť s hlavnou architektkou Ing. arch. Ingrid Konrad. Jednou z hlavných tém diskusie bol osud N

„Návrhy a záujem členov ma utvrdzujú v tom, že vytvorenie Rady seniorov malo zmysel. Dnes je priam dôležité hovoriť o tom, ako bude vyzerať Staré Mesto, ale aj celá Bratislava. V našej mestskej časti sú rozpracované viaceré významné urbanistické projekty, ktoré ovplyvnia vzhľad mesta. Je preto dôležité, aby investori a občania našli spoločnú reč, spoločný cieľ, čo sa mnohokrát v minulosti nestalo,“ povedala starostka Rosová.

Členov Rady seniorov zaujímal najmä vzťah medzi súkromnými investormi a zveľaďovaním verejného priestranstva.

Podľa Konrad existuje v súčasnosti najmä rozpor medzi kvalitou stavieb a tvorbou územia, ktoré patrí súkromným investorom a verejným priestorom. „Rokujem s investormi, aby prispieval nielen na technickú infraštruktúru v okolí svojho územia, ale aj do sociálnej vybavenosti,“ povedala Konrad.

Diskutovanou témou bol aj osud Námestia Slobody. Jeho dnešný stav je podľa seniorov nevyhovujúci a skôr odrádza, ako láka návštevníkov. Podľa akad. Sochára Milana Greguša, člena Rady seniorov, je potrebné urobiť ideovú súťaž, ktorú schvália poslanci a dosiahne sa zhoda medzi investorom a verejnosťou.

„Podľa informácií z magistrátu pripravuje investor podzemných garáží revitalizáciu tohto územia a po rokovaní s magistrátom bude prestavbu konzultovať aj so Starým Mestom. Zároveň som rokovala som s fakultou architektúry, aby sme do konečného riešenia zapojili aj študentov,“ dodala Rosová.

Rada seniorov je poradným orgánom starostky Starého Mesta Táne Rosovej. Zastúpenie v nej majú odborníci, seniori, z viacerých oblastí spoločenského, kultúrneho, ale aj ekonomického života. Na doterajších zasadnutiach sa zaoberali sociálnou a kultúrnou politikou Starého Mesta.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM