ts Rôzne

Račiansky park dostane v priebehu tohto roka novú tvár

Na revitalizáciu ihriska na Hubeného ulici tlačia obyvatelia už niekoľko rokov. Račania navrhujú na ploche ihriska zriadiť detské ihrisko pre deti rôznych vekových kategórií.

Ilustračný obrázok k článku Račiansky park dostane v priebehu tohto roka novú tvár
Zdroj: Lenka Antalová Plavuchová

Na zasadnutí Komisie životného prostredia prvého júna rokovali poslanci o rekonštrukcii detského ihriska na Hubeného pred zdravotným strediskom.

Na komisii bol prednesený aj návrh zriadiť na ploche výbeh pre psov. Ten bol ale zamietnutý. „Psičkári platia vysoké dane a majú pocit, že miesta pre ich miláčikov je málo,“ hovorí hovorkyňa mestskej časti Rača Eva Miklánková. Momentálne majú psičkári k dispozícii provizórne zriadený výbeh v areáli bývalej ZŠ na Plickovej.

„Zámer zriadiť tam detské ihrisko naďalej pretrváva, poslanci výbeh zamietli, ide sa vypracovávať projekt, na ktorý je vyčlenených 50-tisíc eur,“ informuje Miklánková. Návrh vzišiel od občanov, ktorí chcú nevyužitý oplotený priestor využívať ako detské ihrisko pre deti rôznych vekových kategórií.

Prípravy na revitalizáciu

Na komisii bolo prijaté uznesenie, poslanci sa dohodli na vypracovaní návrhu do 30. júna 2016. Nasledovať by malo verejné obstarávanie a rekonštrukcia ihriska. „Pre toto ihrisko je zriadená špeciálna subkomisia, ktorá má na starosti len toto ihrisko. Je to plne v ich kompetencii,“ priblížila Miklánková.

Čítajte aj: Rača sa nevdzáva. Proti výstavbe v bývalých Vinárskych závodoch bojuje aj naďalej

Rekonštrukcia detského ihriska na Hubeného
4
Galéria
Zdroj: Lenka Antalová Plavuchová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM