Nina Táborská Samospráva

Račiansky cintorín bude mať nové osvetlenie. Ekologické solárne lampy

Cintorín v bratislavskej mestskej časti Rača bude už v najbližších týždňoch osvetľovať nové verejné osvetlenie. Aktuálne sa ukončili výkopové práce a betonáž základových pätiek pod lampy.

Ilustračný obrázok k článku Račiansky cintorín bude mať nové osvetlenie. Ekologické solárne lampy
Foto: Katarína Reiterová / Zdroj: Dnes24.sk

„V tejto otázke nebolo nad čím dlho rozmýšľať, rozhodli sme sa pre ekologické verejné osvetlenie formou solárnych lámp. Je to veľmi efektívne a energeticky nenáročné riešenie,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

V týchto dňoch sa na miestnom cintoríne ukončili výkopové práce a betonáž základových pätiek pod lampy. Približne za dva týždne začne inštalácia konštrukcie stožiarov a svietidiel solárnych lámp.

„Chcel by som, aby už na tohtoročný Sviatok všetkých svätých prichádzali Račania a návštevníci na vysvietený cintorín,“ dodal Pilinský.

Projekt solárnych lámp realizuje mestská časť Rača v spolupráci s organizáciou Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy v zmysle zmluvy o združení finančných prostriedkov.

„Raču vyjde približne 6300 eur. Mestská časť tieto peniaze ušetrila v rozpočtovej položke na vianočné osvetlenie – 7000 eur, ktoré sa starosta Rače rozhodol v posledných dvoch rokoch zrušiť. Za zvyšných 700 eur kúpila Rača v roku 2013 tri služobné bicykle pre zamestnancov úradu,“ doplnila hovorkyňa starostu MsČ Eva Miklánková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM