Tomáš Stupavský Rôzne

Račianski vinári sa chystajú vítať jar

Račiansky vinohradnícky spolok v spolupráci s miestnou samosprávou pripravil tento rok pre obyvateľov novinku - Vítanie jari s vinármi. Uskutoční sa dnes a v sobotu (28.3.).

Ilustračný obrázok k článku Račianski vinári sa chystajú vítať jar
Zdroj: TASR

„Keďže Račania obľubujú všetky podujatia spojené s vinárskou kultúrou, vymysleli sme tentoraz niečo nové. Po Valentínovi s vinármi, Račianskom festivale frankovky modrej a Súťaži v reze viniča prichádzame s Vítaním jari s vinármi,“ priblížil šéf spolku račianskych vinohradníkov Dušan Žitný.

Dnes od 17.00 do 24.00 h a v sobotu od 15.00 do 24.00 h si v Červenej lisovni Nemeckého kultúrneho domu (NKD) prídu na svoje všetci milovníci kvalitných vín. Deti zrejme najviac ocenia živé zvieratká, na ktoré sa budú môcť pozrieť v sobotu na parkovisku pred NKD.

„Malé ovečky, kuriatka a iné mláďatká sú symbolom jari, preto k podujatiu s názvom Vítanie jari určite patria. Samozrejmosťou je bohatá ponuka račianskych vín,“ uviedol starosta Rače Peter Pilinský. „V ponuke budú aj syry zo Slovenskej Ľupče a tiež sa bude opekať prasa,“ doplnila Eva Miklánková z Miestneho úradu v Rači.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM