Správy Samospráva

Račianske školy zapísali do prvých ročníkov 303 detí

Zápisy prvákov do základných škôl majú za sebou už aj v Rači. Do prvých ročníkov sa zapísalo cez 300 detí,

Ilustračný obrázok k článku Račianske školy zapísali do prvých ročníkov 303 detí
Zdroj: Bratislava - Rača

Dve základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti bratislavskej mestskej časti Rača a jedna cirkevná základná škola zapísali na tohtoročných zápisoch 303 budúcich prvákov. Informovala o tom hovorkyňa starostu Rače Eva Miklánková.

Otvorili 4 prvácke triedy

Najviac detí zapísala základná škola J. A. Komenského na Hubeného ulici v počte 137, z toho 69 chlapcov a 68 dievčat. „Na Základnú školu na Tbiliskej ulici sa zapísalo 122 detí (68 chlapcov a 54 dievčat). Obe tieto školy plánujú otvoriť štyri prvácke triedy s predbežným počtom 22 žiakov,“ podotkla Miklánková.

Na cirkevnú Spojenú školu de La Salle, ktorá nepatrí do zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti, sa zapísalo 44 detí, chlapcov a dievčat v rovnakom pomere. Zo všetkých 303 zapísaných detí má trvalé bydlisko v Rači 236 detí, ostatných 67 prišlo z iných bratislavských mestských častí alebo okolitých obcí.

Počet prijatých detí sa však bude podľa račianskej samosprávy meniť, pretože sa vylúčia duplicity, kedy rodičia prihlásili dieťa na viacero škôl. „Definitívny počet budúci prvákov v školskom roku 2017/2018 sa pravdepodobne zníži aj pre odklady povinnej školskej dochádzky, ako aj pre iné zmeny, ako je sťahovanie do iných mestských častí či miest,“ dodala Miklánková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM