Samospráva Samospráva

Račania môžu využiť služby bezplatnej právnej poradne

Obyvatelia s trvalým alebo prechodným pobytom v bratislavskej Rači môžu opäť využiť bezplatnú právnu poradňu. Tá sa bude konať v stredu 16. decembra v čase od 15.00 do 17.00 h v Obecnom dome na Alstrovej ulici. Informuje o tom račianska samospráva na svojej webovej stránke.

Ilustračný obrázok k článku Račania môžu využiť služby bezplatnej právnej poradne
Zdroj: TASR

Záujemcovia môžu využiť právne poradenstvo, ktoré sa týka najmä rodinných vzťahov, dedičského konania, pracovno-právnych vzťahov, otázok majetkovej povahy. Taktiež ochrany spotrebiteľa či exekúcie.

„Poradňa nezastupuje občanov pred súdmi ani inými inštitúciami a tiež sa nezaoberá trestným právom,“ upozorňuje mestská časť. Právne poradenstvo je poskytované formou osobnej ústnej konzultácie. Záujemca nemusí preukazovať svoje zárobkové a majetkové pomery. Do poradne nie je potrebné sa vopred nahlasovať a obyvatelia sú vybavovaní v poradí, v akom prišli do poradne.

Občania Rače sa môžu bezplatne poradiť s právnikom na račianskom miestnom úrade vždy každú prvú a tretiu stredu v mesiaci v čase od 15.00 do 17.00 h v Obecnom dome na Alstrovej ulici. Nasledujúca právna poradňa bude však až 20. januára 2016, keďže prvú stredu v mesiaci, 6. januára 2016, je štátny sviatok.

Foto: Ilusračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM