Alexandra Húsková Samospráva

Rača začína s rekonštrukciou škôlky. Kapacitu by mali zvýšiť o 50 detí

Materská škola Barónka bola doteraz s dvoma triedami najmenšou škôlkou v Rači. V rámci snahy vytvárania nových miest v materských školách sa vedenie Rače na základe technického a statického posudku rozhodlo kapacitu škôlky zvýšiť na dvojnásobok formou nadstavby.

Ilustračný obrázok k článku Rača začína s rekonštrukciou škôlky. Kapacitu by mali zvýšiť o 50 detí
Zdroj: Dnes24.sk

Od začiatku marca bude na budove prebiehať kompletná rekonštrukcia, po ktorej bude škôlka schopná prijať už v septembri 2016 o približne 50 detí viac.

„V rámci rekonštrukcie bude celý objekt zateplený obvodovým aj strešným plášťom, budú vymenené nové rozvody elektroinštalácie, rozvody vykurovacej sústavy a radiátory a obnovené sociálne zariadenia,“ uviedla Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača. Na prvom poschodí pribudnú dve úplne nové triedy a náležité priestory vrátane sociálnych zariadení.

„Ukončili sme verejnú súťaž na stavebnú firmu a v marci sa začne so stavenými prácami, tie by mali byť podľa plánovaného harmonogramu ukončené v auguste, aby v septembri prišli deti do úplne vynovenej a väčšej škôlky,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

„Predpokladaná hodnota zákazky je 440 tisíc eur s DPH, pričom 110-tisíc eur sme získali úspešnou žiadosťou od Ministerstva školstva,“ dodal račiansky starosta.

Približne 50 deťom, ktoré v súčasnosti navštevujú MŠ Barónka, musela nájsť samospráva v spolupráci s riaditeľkami ostatným račianskych škôlok a škôl na nasledujúce 4 mesiace (marec – jún) náhradné priestory.

Prečítajte si aj: V Rači má investor vybudovať park, pod podmienkou zámeny pozemkov

Dočasné umiestnenie v náhradnej škôlke

„Dočasné útočisko deťom poskytne neďaleká škôlka na Gelnickej ulici, ktorá ako jedna z najväčších materských škôl v Rači našla v rámci dočasného a prechodného riešenia vhodné priestory, ktoré odobril aj útvar hygieny,“ povedal starosta Pilinský.

„Rodičia boli na februárovom rodičovskom združení o náhradných priestoroch ako aj o všetkých potrebných veciach súvisiacich s ďalším fungovaním škôlky do konca tohto školského roku informovaní,“ povedala vedúca Školského úradu v Rači Angelika Bezděková.

Minulý rok prebehla podobná rekonštrukcia s rozšírením jedného pavilónu na MŠ Gelnická a po materske škole Barónka je už naplánovaná rekonštrukcia a rozšírenie kapacít ďalšej škôlky MŠ Pri Šajbách. Mestská časť Rača týmto spôsobom ročne vytvára desiatky nových miest pre deti, pričom v tomto volebnom období stúpne po rekonštrukcii MŠ Barónka celková kapacita škôlok o 100 nových miest.

Prečítajte si aj: Rača vyhlásila stavebnú uzáveru v lokalite Krasňany a Východné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM