Nina Táborská Samospráva

Rača podpísala zmluvu o výstavbe multifunkčného športového areálu

Mestská časť Bratislava-Rača podpísala zmluvu o prenájme pozemkov na Černockého ulici, na ktorých má vyrásť multifunkčný športový komplex. Investor športového centra sa v zmluve zaviazal, že najneskôr do dvoch rokov získa na stavbu právoplatné povolenie.

Ilustračný obrázok k článku Rača podpísala zmluvu o výstavbe multifunkčného športového areálu
Zdroj: TASR

„Jeho povinnosťou je zachovať BMX dráhu a odstrániť zemné valy, betónový ovál a zabezpečiť prekládku vodného toku, ako aj prekládku vodovodu,“ priblížila hovorkyňa Rače Eva Miklánková.

„Investorská spoločnosť LBG Aréna, s.r.o., sa takisto zaviazala vyhradiť minimálne desať hodín týždenne na korčuľovanie a plávanie pre všetky račianske základné a materské školy, ďalej korčuľovanie pre obyvateľov Rače minimálne dve hodiny týždenne v popoludňajších a večerných hodinách so zľavou a plávanie pre verejnosť minimálne dve hodiny denne v popoludňajších a večerných hodinách,“ konkretizovala Miklánková.

„Som presvedčený, že multifunkčný športový areál na Černockého sa stane vyhľadávaným miestom aktívneho trávenia voľného času pre Račanov, ako aj pre ľudí z celej Bratislavy a okolia,“ povedal po dnešnom podpise zmluvy o prenájme starosta Rače Peter Pilinský.

Pozemky, na ktorých športový komplex vznikne, budú naďalej vo vlastníctve hlavného mesta a v správe mestskej časti. Do desiatich dní investor protokolárne prevezme pozemky od mestskej časti a po tomto termíne sa už bude o ne starať na vlastné náklady.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM