Maros Palesch Iné športy

"ZMRAZENÁ RÝCHLOSŤ"- F1 očami Martina Trenklera

V pondelok 17. januára otvoril v bratislavskom Auparku fotograf Martin Trenkler výstavu fotografií z pretekov Formuly 1 a z okruhu Slovakia Ring. Jediný akreditovaný slovenský fotograf F1 tak predstavil výber svojich 28 najlepších fotografií za posle

Atmosféru vrcholového motoristického športu priblížil návštevníkom sériou portrétov, momentiek, akčných záberov aj havárií. Sebastiana Vettela, Lewisa Hamiltona, Fernanda Alonsa či Michaela Schumachera očami rodáka spod Vysokých Tatier môžu návštevníci Auparku vidieť do 31. januára. Odtiaľ výstava poputuje do Piešťan a Žiliny.

Kto je Martin Trenkler? Fotograf Martin Trenkler (*6.12.1982, Trebišov) vyrastal vo Vyšných Hágoch (Vysoké Tatry), kde si ako tínedžer zamiloval preteky Formuly 1. Od svojich 15 rokov komunikoval vďaka internetu s ľuďmi z tohto športu a to predovšetkým s renomovanými fotografmi, ktorých tvorba ho inšpirovala k foteniu.

V roku 2002 získal prácou v slovenskom časopise svoju prvú akreditáciu do zákulisia F1 a to na Veľkej cene Rakúska. V roku 2003 absolvoval stáž u legendárneho nemeckého fotografa F1 Rainera Schlegelmilcha a od roku 2004 pracuje okrem časopisov, firiem a zberateľov z celého sveta aj pre manažment Formuly 1 (Bernie Ecclestone). V roku 2004 sa dostal aj do finále v súťaži o Najkrajšiu fotografiu roka na XX. Medzinárodnom automobilovom festivale v Paríži. V roku 2005 vydal svoju prvú knižnú publikáciu. Martin absolvoval od roku 2002 približne 100 Veľkých cien po celom svete. Vďaka svojim učiteľom Schlegelmilchom a Francúzom Paulom-Henrim Cahierom je Trenklerova tvorba význačná výtvarnosťou a živou atmosférou. V roku 2011 pokračuje naďalej vo fotení Formuly 1.

V galérii Vám ponúkame atmosféru z vernisáže a fotografie z výstavy:

Zdroj: Maroš Palesch Foto Martin Trenkler

ZMRAZENA_RYCHLOST
25
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM