Nina Táborská Samospráva

Psíčkari, majte sa na pozore: Nebezpečný travič psov rozhadzuje otravy po Bratislave!

Sloboda zvierat apeluje na petržalské obete: “Podajte trestné oznámenia! Bez toho sú naše ruky zviazané!” Podľa posledných informácií už ohrozená nie je len Petržalka, ale aj Ružinov.

Ilustračný obrázok k článku Psíčkari, majte sa na pozore: Nebezpečný travič psov rozhadzuje otravy po Bratislave!
Zdroj: TASR

Neznámy páchateľ rozmiestňuje po viacerých miestach v hlavnom meste otravu, ktorá má na svedomí už tri psie životy. Ďalší oň bojujú.

Obyvatelia bratislavskej Petržalky informovali Slobodu zvierat, že na viacerých miestach je v tráve rozsypaná otrava, pripomínajúca psie granuly. Neskôr sa k nim pridali aj svedectvá z Ružinova.

Ako pre Bratislava24.sk uviedla Silvia Čaňová zo Slobody zvierat, „veľa starších ľudí má psíka a nie sú na sociálnych sieťach, takže máme obavu, že obetí je viac.“

Podnety občanov prijíma útulok aj prostredníctvom Facebooku.

Dôležité je prípad nahlásiť

Hoci životy tých, ktorí doplatili na bezcitného páchateľa to nevráti, nahlásenie môže zachrániť iných psov. Bez podnetov polícia nemôže konať, preto Čaňová zdôrazňuje, “trestné oznámenie môže byť podané aj na neznámeho páchateľa, no len vtedy sa začne konať aj zo strany polície.”

“Sme bezmocní, pretože ľudia sú voči tomuto vážnemu problému celkom pasívni," hovorí Čaňová. Navyše ako potvrdil policajný hovorca Michal Szeiff, v Petržalke takýto prípad polícii nikto zatiaľ nehlásil.

Tak hrozí, že celý prípad upadne do zabudnutia a neskôr sa zopakuje opäť. „Páchateľovi naša nečinnosť dodáva ďalšie sebavedomie,“ hovorí Čaňová a dodáva, „podobné incidenty totiž máme hlásené aj z leta tohto roka.“

Ochráňte svojho psa

Pomôcť ochrániť vášho domáceho miláčika môže vôdzka a náhubok. Pravdaže, aj tak netreba zo psa spúšťať oči. Istá forma prevencie je aj uloženie si čísla veterinárnej pohotovosti, pomoc v takomto prípade musí byť rýchla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM