Tomáš Stupavský Rôzne

Prvý týždeň, prvý veľký problém. Cestujúci RegioJetu dnes ostali čakať na stanici

Po troch dňoch fungovania prišiel prvý riadny prešľap. Dnes ráno musel súkromný železničný dopravca RegioJet neočakávane zrušiť svoj skorý ranný vlak. Cestujúci, ktorí sa vybrali IC z Bratislavy do Košíc, tak ostali na Hlavnej stanici.

Ilustračný obrázok k článku Prvý týždeň, prvý veľký problém. Cestujúci RegioJetu dnes ostali čakať na stanici
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Česká spoločnosť iba v nedeľu uviedla do prevádzky novú trasu z hlavného mesta cez Žilinu až do metropoly východu a už sa nevyhla fiasku. Cestujúci, ktorí chceli o šiestej ráno vycestovať boli nútení zmeniť svoje plány. IC 402 nemohol pre technické problémy ľudí odviesť.

„Dnes ráno došlo na lokomotíve Vectron k technickej poruche na softvéri, preto bola spoločnosť RegioJet nútená prvýkrát vo svojej trojročnej histórii, zrušiť IC spoj, v tomto prípade spoj IC 401 na trase Bratislava – Košice. Spoločnosť Siemens danú poruchu opravila, lokomotíva je už funkčná,“ informovala hovorkyňa spoločnosti Student Agency, do ktorej patrí aj RegioJet, Petra Nováková.

Práve lokomotíva Vectron bola minulý týždeň slávnostne prezentovaná. Údajne môže ísť až 200 kilometrov za hodinu. Firma si od rakúskej leasingovej spoločnosti European Locomotive Leasing prenajala spolu tri lokomotívy na dobu päť rokov.

„Cestujúcim z IC 401 bude vyplatená 100 percentná kompenzácia podľa platných zmluvných prepravných podmienok a vyplatené odškodné 20 eur,“ píše sa v stanovisku, ktoré spoločnosť poskytla.

RegioJet zareagoval okamžite a pripravil pre poškodených cestujúcich náhradnú dopravu. Spoj IC 402 vychádzal zo zastávok Liptovský Mikuláš – Bratislava. Cestujúci, ktorí mali cestovné lístky na spoj IC 402 z Košíc do Bratislavy, boli prepravovaní z Košíc do Liptovského Mikuláša náhradnou autobusovou dopravou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM