Nina Táborská Kultúra

Prvý septembrový víkend je nabitý programom! Toto všetko vás čaká najbližšie dni v Bratislave

Tento víkend sa v hlavom meste rozhodne nudiť nebudete. Čakajú vás dva dni plné najrôznejších podujatí a akcií. Nemáte ešte plány? Takéto je bratislavské menu na prvý víkend v mesiaci september.

Ilustračný obrázok k článku Prvý septembrový víkend je nabitý programom! Toto všetko vás čaká najbližšie dni v Bratislave
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Septembrový Burzoblšák

Brodíte sa izbou plnou nepotrebného oblečenia? Trpíte závislosťou od nakupovania skvelých výhodných kúskov oblečenia? Príďte na tradičný Burzoblšák na Bajkalskú už túto sobotu. Burzoblšák je komunitné podujatie, ktoré má za cieľ recykláciu a znovuvyužitie starého a nepoužívaného oblečenia a rôznych predmetov. Ide o vytvorenie tradície akého si „mini trhu“ a stretávania sa miestnych obyvateľov v Ružinove. Starožitnosti, handmade výrobky, platne, knihy, obrazy,… jednoducho všetky znovuobjavené poklady z povaly.

Sobota / 08:00 / Areál gymnázia na Bajkalskej 20 / Vstup voľný, predávajúci: 10 eur

Vegánske hody Bratislava 2015

„Hodovať sa dá aj bez utrpenia zvierat“. Neveriacky krútite hlavou? Profesionálni aj amatérski kuchári a kuchárky vás o tom presvedčia už túto sobotu. Čakajú vás najrôznejšie pochúťky zo sveta vegánskej kuchyne. A nielen to. Svojou pestrosťou nebude zaostávať ani sprievodný program.

Sobota / 10:00 / Námestie slobody, Bratislava / Vstup voľný (za jedlo platíte žetónmi)

Tattoo Wars

V Istropolise si v sobotu prídu na svoje aj milovníci tetovania. Koná sa tu tretí ročník tetovacej akcie. Čakajú vás práce elity medzinárodných tatérov, ktorí medzi sebou budú súťažiť v rôznych kategóriách. Chýbať nebude ani sprievodný program v znamení hudby, pole dance či kostýmovej prehliadky Star Wars.

Sobota / 11:00 / Istropolis / Vstupné: 8 eur

Hraničné kamene starého Prešporka IV

Tematická prechádzka s odborníkom s názvom: „Hraničné kamene starého Prešporka IV: zachované hraničné znaky Kačína a blízkeho okolia“. Čaká vás približne 2,5 hodinová náučná prehliadka hraničných kameňov starého Prešporka na bývalej hranici s Lamačom a Záhorskou Bystricou. A veľa iného…

Sobota / 14:00 / Konečná zastávka autobusu linky č. 43 na Kačíne / 2 eurá, pre členov 1 euro

Balkan Beats

Hriešne dobrá párty, na ktorej si spolu zatancujú pestré žánre world music! Do tanca vás pozýva energická multikultúrna kapela Balkan Tango Vibes na zmes tradičných balkánskych melódii s horúcim argentínskym tangom. Žánrovú paletu tohto večera rozšíri rezidentná DJská dvojica Matthew a Julah. Viac sa dočítate TU.

Sobota / 21:00 / KC Dunaj / Vstupné: 5 eur

Amy

Prvý autorizovaný dokument o vzostupoch a pádoch britskej speváčky Amy Winehouse, ktorá na začiatku tisícročia jediným albumom prepísala dejiny populárnej hudby.

Sobota 18:00 Kino Lumière

Nedeľa 18:30 Kino Lumière / 21:00 Pod Pyramídou

Dni majstrov ÚĽUV 2015

V znamení dvoch jubileí pripravuje Ústredie ľudovej umeleckej výroby svoj najväčší festival. Dni majstrov ÚĽUV sa uskutočnia 5. a 6. septembra v centre Bratislavy. Ich 25. ročník bude aj oslavou 70. výročia založenia ÚĽUV. Hrnčiari, drotári, drevorezbári, kováči, tkáčky, šperkári, maliari na sklo a iní remeselníci zaplnia Hviezdoslavove námestie rozdelené podľa troch bývalých slovenských krajov. Tradičným výrobcom budú sekundovať mladí dizajnéri, ktorí dokazujú, že tradícia môže ožívať aj v súčasnom modernom dizajne. Viac sa dočítate TU.

Sobota – Nedeľa / 10:00 / Hlavné nám., Hviezdoslavovo nám. / Vstup voľný

Charitatívny beh: 21km pre deti – Bežíme deťom na pomoc

Chcete venovať energiu a čas dobrej veci a zároveň urobiť aj niečo pre seba? Poďte si zabehnúť niekoľko kilometrov na pomoc deťom. Na vaše štartovné sa môžu poskladať aj vaši priatelia, kolegovia a známi. Beh je organizovaný Linkou detskej istoty už po siedmykrát.

Nedeľa / 10:00 / Partizánska lúka – amfiteáter / Štartovné: 30 eur (Rodinný beh zadarmo)

Rytieri na Devíne

Aj túto nedeľu vás čaká celodenné podujatie pre malých i veľkých, ktoré všetkých zavedie do dávneho obdobia rytierov, dám a trubadúrov. Pripravené sú rytierske hry, historický šerm, historický tanec, rytierske súboje na koňoch.

Nedeľa / 10:00 / Hrad Devín – Národná kultúrna pamiatka / Vstupné základné: 6 eur, zľavnené: 4 eurá, rodinné: 10 eur

BookObrazy špeciál: Cyril, kde si?

Stretnutie pre deti, knihy a obrazy. Cez pohybovo oživený príbeh sa prejdete nielen knižnými zákutiami, ale sa aj výtvarne vyšantíte so špeciálnym hosťom – poľským ilustrátorom Bohdanom Butenkom.

Nedeľa / 15:00 / Slovenská národná galéria Bratislava / Vstupné 3 eurá (rodina)

Vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Nedeľa / 19:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry / vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM