Kultúra

Prvý máj na Divokej Vode, módna prehliadka v uliciach mesta aj "Nová Cvernovka"

Máj nie je iba o stavaní mája. Už dnes nazrieme do ateliérov kreatívcov z Cvernovky, krajom sa preženú veterány a šialene sa zabavíme v Malackách.

Ilustračný obrázok k článku Prvý máj na Divokej Vode, módna prehliadka v uliciach mesta aj "Nová Cvernovka"
7
Galéria

Jazda na vodnom skútri, móda nielen pre vyvolených, veterány aj „Nová Cvernovka“ – Sviatok práce ako sa patrí! Vyberte si z menu prvomájových akcií a užite si predĺžený víkend naplno.

Prvomájová veterán Tatra rely Bratislava

Prvý májový deň sa ulicami Bratislavského kraja preženú nablýskané historické vozidlá. Ich krásu môžete obdivovať aj vy! V pondelok sa uskutoční tradičná Prvomájová veterán Tatra rely Bratislava. Pôjde už o 14. ročník tohto obľúbeného podujatia, na ktorom môžu zvedavci z celého Bratislavského regiónu obdivovať krásne „stroje z minulosti“.

Trať povedie po Malokarpatskej vínnej ceste. Trasu veteránov a viac o podujatí nájdete tu:

Cvernovka otvorí svoje brány

Cvernovka je presťahovaná! Umelecké ateliéry zložené z výtvarníkov, fotografov, filmárov, dizajnérov, vydavateľov, hudobníkov, architektov a ďalších kreatívnych remesiel, ktoré sa v júli minulého roka vysťahovali z bývalej Cvernovky na Páričkovej ulici v Bratislave, pokračujú vo svojej tradícii aj na novej adrese.

„V areáli “Novej Cvernovky” budú koncerty kapiel a literárny Čau o piatej s Robom Rothom. Ako headlineri hudobného programu vystúpia Chiki-liki tu-a vo večernej časti B-Complex,“ priblížila Hudáková. Kompletný program nájdete na oficiálnej webstránke alebo TU. Počas podujatia budú v priestoroch rozmiestnené infopointy s navigátormi, kde bude pre návštevníkov k dispozícii mapa s programom. Ateliéry sa uzatvárajú o 22:00 hod., kultúrny program pokračuje do 4:00 hod.

Viac o podujatí sa dočítate tu:

Prvomájové Malacky

Program tohtoročných Prvomájových Malaciek sa bude odohrávať v piatich zábavných zónach. Prvé vystúpenia sa začínajú v pondelok o 10:00 hod. Ako informuje mesto na svojom webe, na hlavnom pódiu postupne vystúpia od predpoludnia hudobné i tanečné súbory, popoludní prídu na rad interpreti ako Sima Martausová, Pavol Hammel, Samo Tomeček či Celeste Buckingham a King Shaolin.

Vo farmárskej zóne bude dominovať country hudba, návštevníci sa tiež môžu inšpirovať prípravou grilovaných špecialít. V historickej zóne predstavia rytierske tradície i príbeh mestských žoldnierov. V zóne Frikulín si prídu na svoje fanúšikovia adrenalínových zážitkov a fitnes, v detskej zóne je pre deti pripravený cirkusové vystúpenie, ale i divadielko s predstavením Čertovská pohádka. Súčasťou zábavných aktivít budú i interaktívne tematické disciplíny, nafukovacie atrakcie či historická fotostena.

Divoká Voda otvára sezónu

Divoká Voda otvára sezónu s akčným víkendom. Pripravené sú aktivity rafting, jazda na štvorkolke, jazda na vodnom skútri a ďalšie aktivity pre rodiny ako volejbal, futbal, lukostreľba. Deti zabaví partner pre detské aktivity animatori Wachumba. Počas celého predĺženého víkendu vám hrá DJ Gabo. V novej sezóne víta Divoká voda svojich návštevníkov aj s novým jedálnym lístkom.

Staromestský prvý máj

Staré mesto pozýva na svoj 1. máj. Pri tejto príležitosti slávnostne otvorí Carlton fontánu, nebude chýbať ani kultúrny program a občerstvenie. Program začína o 14:30 hod. pred Carlton.

Fashion marš! 2017

Prvého mája sa ulice Starého Mesta v Bratislave opäť premenia na mólo plné krásnych modelov od slovenských dizajnérov. Pochodujte s nami za lokálnu módu, Fashion marš! je tu pre vás, aby priniesol najnovšie kolekcie slovenských tvorcov, zabavil vás a ukázal, že módne prehliadky nie sú len výsadou vyvolených.

Svoju tvorbu tento rok odprezentujú Barbora Kubi, Lenka Sršňová, Marcel Holubec W., Puojd, Boris Hanečka, Petra Kubíková, VŠVU Ateliér 343 v zastúpení Lucie Švecovej, Petry Kovacs, Pavla Dendisa.

Program a trasu nájdete TU.

Prvomájový program
7
Galéria
Zdroj: fashionmars.sk
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM