Aktualizované Rôzne

Prvoaprílový vlak: Cestujúcich z Bratislavy do Košíc budú zabávať klauni

Červené nosy nechodia len za deťmi do nemocníc. Teraz budú s vami aj cestovať. Na trase z Bratislavy do Košíc budete pukať od smiechu.

Ilustračný obrázok k článku Prvoaprílový vlak: Cestujúcich z Bratislavy do Košíc budú zabávať klauni
Zdroj: www.zssk.sk

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s občianskym združením Červený Nos Clowndoctors v sobotu 1. apríla spríjemní svojim zákazníkom cestu vlakom z Bratislavy do Košíc.

Klauni vo vlaku

„Cestujúcich budú z metropoly Slovenska až po Kysak zabávať dvaja zdravotní klauni – doktor Cikaj a sestrička Vygumovaná, ktorí postupne navštívia všetky vagóny. Na stanici v Žiline sa dokonca predstavia aj na peróne, aby privítali nových cestujúcich a rozlúčili sa s tými, ktorí vystupujú,“ láka na cestu Pvroaprílovým vlakom Tomáš Kováč, hovorca ZSSK.

Veselý vláčik IC 523 štartuje o 11:33 hod. z bratislavskej hlavnej stanice.

To, že sa klauni z Červeného Nosa budú tentoraz pohybovať vo vlakoch, je skôr výnimka. Väčšinou ich totiž možno stretnúť na detských oddeleniach nemocníc, v domoch seniorov či v špeciálnych školách, kde prinášajú radosť a smiech tým, ktorí to najviac potrebujú. Humor a koľajnice však treba všade, od Bratislavy po Košice a ešte ďalej, takže „bláznivá“ sobota 1. apríla bude v IC 523 pre cestujúcu verejnosť jedinečnou príležitosťou spoznať dôležitú prácu zdravotných klaunov.

Dobrá nálada

„Klauni z Červeného Nosa už rozosmiali nejedno dieťa. Ich radosť zo života a smiech chceme dopriať aj našim cestujúcim,“ hovorí Karol Martinček, člen predstavenstva a obchodný riaditeľ ZSSK. „Samozrejme, radi podporíme prezentáciu tohto občianskeho združenia s krásnym poslaním rozdávať humor po celom Slovensku,“ dodáva Martinček.

Občianske združenie Červený Nos Clowndoctors pôsobí na celom území Slovenska a 7. apríla oslávi svoje 13. narodeniny. V súčasnosti združuje 60 klaunov, ktorí navštevujú pravidelne viac ako 40 nemocníc na celom území Slovenska s cieľom podporovať psychickú pohodu pacientov a tým pomáhať k zlepšeniu ich celkového zdravotného stavu. Zdravotní klauni dodnes zrealizovali spolu vyše 14-tisíc takýchto návštev.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM