Alexandra Húsková Správy

Prví Slováci sa už vrátili z Tunisu domov. Celkovo by sme tam mali mať 600 dovolenkárov

Prví dovolenkári sa nadránom vrátili na Slovensko. Išlo o plánovaný let cestovnej kancelárie Satur, keďže mali voľné miesta, využili ich niekoľkí cestujúci. Pre ďalších dovolenkárov by mal vládny špeciál odletieť dnes. Celkovo by v Tunise malo byť okolo 600 Slovákov

Ilustračný obrázok k článku Prví Slováci sa už vrátili z Tunisu domov. Celkovo by sme tam mali mať 600 dovolenkárov
Zdroj: TASR

Dnes nadránom sa z Tuniska vrátili na Slovensko prví dovolenkári. Potvrdila to hovorkyňa bratislavského Letiska M.R. Štefánika, Veronika Ševčíková.

Šlo o dlhodobo plánovaný let, situáciu však využili klienti cestovnej kancelárie SATUR. „Boli tam voľné miesta, o predčasný návrat nás požiadalo 20 ľudí,“ povedala Jana Zedníková z cestovnej kancelárie. Na letisku pristáli nadránom, niečo pred 02.00 h.

SATUR na svojej internetovej stránke uvádza, že dovolenku v Tunisku zabezpečila 84 osobám.

Podľa Ševčíkovej nie sú prílety z Tuniska a odlety do tejto krajiny riadnou linkou nadnes naplánované. Dnes by mal po slovenských dovolenkárov letieť vládny špeciál, podľa riaditeľa tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra Ivana Netíka má záujem o predčasný návrat z Tuniska vyše 160 ľudí. V registračnom systéme ministerstva zahraničných vecí je zaregistrovaných 151 ľudí.

„Cestovné kancelárie však tvrdia, že je tam okolo 600 dovolenkárov,“ povedal hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

Piatkový teroristický útok v pobrežnom letovisku pri meste Súsa si vyžiadal životy najmenej 40 ľudí. K útoku došlo na pláži pri hotelovom zariadení, kam sa ozbrojený atentátnik dostal podľa očitých svedkov po vode a následne začal strieľať do turistov z útočnej pušky typu Kalašnikov, ktorú ukrýval pod slnečníkom.

Útočníkom, ktorý pri zásahu bezpečnostných zložiek prišiel o život, bol 23-ročný študent. Medzi obeťami sú turisti z Británie, Nemecka či Belgicka. Podľa slovenských orgánov sa Slováci medzi obeťami nenachádzali.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM