Samospráva

Prváci z Čunova budú cestovať od septembra do školy v Petržalke

Od budúceho školského roka 2017/2018 budú prváci z bratislavskej mestskej časti Čunovo navštevovať Základnú školu na Turnianskej ulici v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Prváci z Čunova budú cestovať od septembra do školy v Petržalke
Zdroj: Vlastivedné múzeum

Deti, ktoré už navštevujú ZŠ v Rusovciach, budú môcť dokončiť povinnú školskú dochádzku v tejto mestskej časti. Potvrdila to starostka Čunova Gabriela Ferenčáková.

Úprava grafikonu

„Podarilo sa nám uzatvoriť dohodu s MČ Bratislava-Petržalka o spoločnom školskom obvode, takže už v školskom roku 2017/2018 naše deti nastúpia do prvého ročníka do ZŠ na Turnianskej ulici,“ uviedla Ferenčáková.

V tejto súvislosti schválili čunovskí poslanci i VZN o určení miesta, času a bližších podrobnostiach zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ, ktoré je zároveň informáciou pre rodičov, kde môžu zapísať deti do prvej triedy. Starostka bude v tejto súvislosti v najbližších dňoch rokovať so zástupcami Magistrátu hlavného mesta a Dopravného podniku Bratislava o úprave grafikonu autobusu, ktorý premáva medzi Čunovom a Mostom SNP.

Rusovce vypovedali na jeseň roka 2016 dohodu o školskom obvode s Čunovom. Keďže táto mestská časť nie je zriaďovateľom ZŠ, starostka oslovila najbližšie mestské časti s požiadavkou spoločného školského obvodu. Jarovce žiadosť odmietli z kapacitných dôvodov, Petržalka žiadosti vyhovela. Nový spoločný školský obvod pozostáva zo súčasného jedenásteho školského obvodu ZŠ Turnianska 10, ktorý sa dopĺňa a rozširuje o celú mestskú časť Bratislava-Čunovo.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM