Aktualizované Nina Táborská Správy

V sobotu nás navždy opustil bývalý viceprimátor Bratislavy a literárny vedec Braňo Hochel

Po ťažkej a nevyliečiteľnej chorobe nás včera vo veku 64 rokov opustil spisovateľ, literárny vedec, básnik, prozaik a bývalý viceprimátor Bratislavy Branislav Hochel. Informovali o tom dvaja slovenskí spisovatelia na svojich stránkach.

Ilustračný obrázok k článku V sobotu nás navždy opustil bývalý viceprimátor Bratislavy a literárny vedec Braňo Hochel
Zdroj: TASR

O úmrtí informovali za Obec spisovateľov Slovenska predseda Peter Juščák a rovnako tak Koloman Kertész Bagala. Podľa K. K. Bagalu Braňo Hochel umrel po trápení s nevyliečiteľnou chorobou v bratislavskej nemocnici.

Podľa jeho slov ho nedávno pozval na dramatizované čítanie jeho víťaznej poviedky. „Ospravedlnil sa, žiaľ, už mu choroba nedovoľovala prísť osobne. To bolo naposledy, čo sme spolu hovorili,“ uvádza K. K. Bagala na sociálnej sieti.

Braňo Hochcel vyštudoval angličtinu a slovenčinu na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. V roku 1996 vyhral prvý ročník literárnej súťaže Poviedka. Bol učiteľom na Katerde slovenskej literatúry a dlhoročným šéfredaktorom časopisu RAK-Revue aktuálnej kultúry. Okrem toho bol v rokoch 2002 až 2006 viceprimátorom Bratislavy. V politike sa angažoval od roku 1989.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM