Aktualizované Rôzne

Prvá blokáda cesty cez Vajnory: Blokovať budú chodením cez priechod

Aktivisti z OZ Triblavina chcú opäť upozorniť na potrebu výstavby kolektorov pri diaľnici D1, ktoré majú odľahčiť regionálnu dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Prvá blokáda cesty cez Vajnory: Blokovať budú chodením cez priechod
Zdroj: OZ Triblavina

Obavy z trojhodinových zápch prinútili aktivistov opäť konať. Ich cieľom je snaha o aktivizáciu obyvateľov vo veci rozširovania diaľnice D1 v ranných a poobedných dopravných špičkách.

Boj aktivistov

Vajnoráci a obyvatelia okolia nespokojní s dopravou v mestskej časti budú vo štvrtok o 16. hodine 15 minút blokovať dopravu chodením cez priechod pre chodcov pred zdravotným strediskom. Zároveň bude prebiehať aj protest na Seneckej ceste, a to v rovnakom čase v priestore pred priemyselným parkom. Tu budú účastníci transparentmi upozorňovať na nesúhlas so zámerom, ako sa má D1 rozširovať.

Aktivisti z občianskeho združenia Triblavina dlhodobo bojujú za súbežné kolektory. Začiatkom februára Národná diaľničná spoločnosť (NDS) oznámila, že namiesto vybudovania súbežných kolektorov pri rekonštrukcii diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou chce rozšíriť Seneckú cestu I/61.

Aktivisti však trvajú na tom, aby sa prestavba diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou realizovala v súlade s vydanými povoleniami z roku 2013 a počítalo sa pri nej aj s kolektormi, ktoré podľa nich odľahčia regionálnu dopravu.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM