Správy

Protihlukovej steny sa Lamačania tak skoro nedočkajú. Výstavba sa opäť odkladá

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) odhaduje ako možný začiatok výstavby druhý polrok 2017.

Ilustračný obrázok k článku Protihlukovej steny sa Lamačania tak skoro nedočkajú. Výstavba sa opäť odkladá
Zdroj: Dnes24.sk

Národná diaľničná spoločnosť pôvodne predpokladala, že s výstavbou protihlukovej steny v Lamači by sa mohlo začať už na jar tohto roku. Na začiatku júla 2015 to na rokovaní miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava-Lamač uviedli zástupcovia NDS.

Podľa hovorkyne NDS Michaely Michalovej má v súčasnosti NDS k dispozícii projektovú dokumentáciu potrebnú na vydanie územného rozhodnutia a stavebného povolenia.

„Aktuálne sa zabezpečujú všetky nevyhnutné stanoviská a procesy v zmysle platnej legislatívy. Za predpokladu zabezpečenia všetkých investičných procesov a finančného krytia sa termín začiatku výstavby predpokladá v druhom polroku 2017,“ uviedla Michalová.

Trvanie výstavby odhadli približne na jeden rok. Mobilná protihluková stena by mala stáť na okrajoch diaľnice i v stredovom páse na približne trojkilometrovom úseku od križovatky Diamant až po čerpaciu stanicu pred tunelom Sitina.

Vybudovania protihlukovej steny na diaľnici D2 pri Lamači sa samospráva i obyvatelia mestskej časti dožadujú už viac ako desať rokov.

Čítajte tiež: Protihluková stena pri Lamači v nedohľadne. Projekt je ešte stále vo fáze prípravy dokumentácie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM