Rôzne

Protihluková stena pri Lamači v nedohľadne. Projekt je ešte stále vo fáze prípravy dokumentácie

V príprave výstavby protihlukovej steny na diaľnici D2 pri Lamači sa v súčasnosti vypracováva dokumentácia pre stavebné povolenie. Informoval o tom hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Michal Fúrik.

Ilustračný obrázok k článku Protihluková stena pri Lamači v nedohľadne. Projekt je ešte stále vo fáze prípravy dokumentácie
Zdroj: Dnes24.sk

„Podklady pre stavebné povolenie by mali byť k dispozícii najneskôr do konca marca,“ uviedol Fúrik. „Nasledovať bude zabezpečenie majetkovo – právneho vysporiadania a vydanie stavebného povolenia,“ dodal na margo postupu príprav protihlukovej steny, ktorej sa Lamačania dožadujú už viac ako desať rokov.

O príprave projektovej dokumentácie pre výstavbu protihlukovej steny hovorila už 13. februára 2014 vtedajšia investičná riaditeľka NDS Viktória Chomová, keď o výstavbe diskutovala na zastupiteľstve mestskej časti Bratislava-Lamač.

Chomová vtedy uviedla, že v priebehu roku 2014 by sa malo realizovať aj majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov a v roku 2015 tender na zhotoviteľa stavby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM