Rôzne

Projekt Sofora prinesie do Ružinova zaujímavú architektúru a ešte viac zelene

V trojuholníku medzi Záhradníckou, Svätoplukovou, Koceľovou a Kvačalovou ulicou vznikne nový polyfunkčný komplex, ktorý by mali tvoriť dve budovy prepojené zeleňou.

Ilustračný obrázok k článku Projekt Sofora prinesie do Ružinova zaujímavú architektúru a ešte viac zelene
4
Galéria
Zdroj: Bratislava YIMBY

Neďaleko známeho projektu Gaudi v Ružinove sa začali výkopové práce. Vyrastie tam, pravdepodobne, už pred pár rokmi avizovaný, projekt Sofora, ktorý plánovala postaviť developersko-investičná skupina Vencorp. Majiteľom pozemkov i samotnou investorskou firmou je Enfer, s. r. o.

Zelená fasáda

Pred už takmer piatimi rokmi bol v tejto oblasti naplánovaný projekt, v ktorom sa počítalo s 36 bytmi so štandardnou veľkosťou. Tie sú svojou dispozíciou vyriešené ako 2, 3 a 4-izbové. Dispozície pozostávajú zo vstupných chodieb so sociálnymi zariadeniami, samostatných izieb a obývacej izby s loggiou prepojenej s kuchyňou a jedálenským kútom. V druhej časti by mali podľa plánov vzniknúť kancelárie. Spoločne vytvoria malé nádvorie so zelenou rastlinnou fasádou.

Otvorením vnútrobloku vznikne prepojenie so susedným parkom spolu s terasou reštaurácie. Vizualizácie, ktoré boli zverejnené už v roku 2013, predpokladali aj zelenú fasádu administratívnej časti. Nižšia časť, ktorá bude bližšie k Záhradníckej ulici, má mať štyri podlažia, vyššia, z ktorej bude výhľad na park a novostavbu Gaudí, bude mať osem podlaží.

Parkovanie by mali pokryť dvoj- až trojpodlažné garáže. V podzemných priestorov zaparkuje podľa pôvodných plánov 64 áut. Kedy bude stavba ukončená, zatiaľ nie je známe.

Sofora
4
Galéria
Zdroj: Bratislava YIMBY
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM