Rôzne Správy

Projekt Smartti prichádza do Petržalky s bytmi najmä pre mladých

Územie v objekte bývalého závodu Matadorka a jeho okolie sa v plánoch mestskej časti postupne zahusťuje. Najnovším prírastkom by mal byť projekt spoločnosti YIT Slovakia.

Ilustračný obrázok k článku Projekt Smartti prichádza do Petržalky s bytmi najmä pre mladých
Zdroj: YIT Slovakia

Na ulici Údernícka v Petržalke by sa malo začiatkom budúceho roka začať stavať. Pribudnú štyri bytové domy, ktoré ponúknu zväčša molometrážne byty. S projektom prichádza developerská spoločnosť YIT Slovakia, ktorá je známa stavbami ako Nuppu, Stein2, Tammi a Cvernovka.

Byty s mobilnými priečkami

Smartti Údernícka by mala po dokončení zvýšiť ponuku bývania v Petržalke o 143 bytov a apartmánov a 176 parkovacích miest. Štyri bytové domy, z ktorých projekt pozostáva, budú prepojené podzemnou garážou. Spolu s bytmi do tejto časti sídliska pribudnú aj priestory pre obchod a služby. Dve budovy budú päťpodlažné, jedna štvorpodlažná a najväčšia – administratívna budova – bude mať šesť poschodí.

Architektúra bytových domov bude striedma. Ich okolie skrášli pešia zóna a viaceré verejné priestory. Vybudujú sa predzáhradky a vysadia trávnaté plochy. Noví obyvatelia budú môcť zaparkovať v podzemnej garáži so 131 stojiskami. Hlavný vstup do garáží bude z Úderníckej ulice. Medzi novými domami vznikne aj povrchové parkovisko pre 45 áut, na ktoré sa bude vstupovať z Vranovskej ulice.

Výstavbu Smartti Údernícka spoločnosť YIT Slovakia naplánovaná do dvoch etáp. Stavebné mechanizmy by sa mali rozložiť na pozemku budúceho projektu v prvom štvrťroku 2018, s dokončením výstavby sa počíta do konca roka 2019. Investícia by mala zhltnúť deväť miliónov eur.

Koncept Smartti sa vyznačuje otvorenou dispozíciou bez pevných priečok s mobilnými interiérovými deliacimi konštrukciami a montovaným jadrom. Umožňuje to najmä variabilitu riešenia interiéru.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM