Rôzne

Projekt Slnečnice sa rozpína: Odstránením umelého valu vznikne časť Kopec

Petržalské Slnečnice rastú rýchlym tempom. Aktuálne sa stavia v zóne Viladomy a Mesto. Poznáme už aj vizualizácie časti, ktorá vznikne po odstránení umelého kopca.

Ilustračný obrázok k článku Projekt Slnečnice sa rozpína: Odstránením umelého valu vznikne časť Kopec
5
Galéria
Zdroj: Compass Architekti

Každý Petržalčan určite dobre pozná kopec na konci mestskej časti smerom na Rusovce, ktorý vznikol počas stavby sídliska. Umelý val vyrástol zo zeminy a ďalšieho nevyužitého materiálu počas stavebného rozmachu Petržalky. V blízkej dobe ho majú zrovnať so zemou. Na jeho mieste vyrastú bytové domy.

Zóna Kopec

Megaprojekt Slnečnice sa rozrastá z mesiaca na mesiac. Po výstavbe zón Viladomy a Mesto príde na rad časť pomenovaná C0, nazývaná aj Kopec. V prvej časti by mali vyrásť štyri sedempodlažné objekty s vnútroblokom plným zelene.

V spomínanej zóne sa podľa územného rozhodnutia z roku 2015 malo postaviť 331 bytov spolu s 443 parkovacími miestami. Ako uvádza reality.etrend.sk, súčasťou ďalšej fázy budovania Slnečníc má byť odstránenie asi 30 percent kopca, čím by sa mal vyrovnať terén. Vyťažená zemina by sa potom mala recyklovať a triediť na ďalšie použitie.

Na svete sú už aj vizualizácie od architektonicého štúdia COMPASS ARCHITEKTI. Domy sú na prvý pohľad strohé a jednoduché. Keďže developer upustil aj od podzemných garáží, cena za prevažne dvojizbové byty by mala byť priaznivá. Obyvatelia zóny C0 sa môžu tešiť aj na zaujímavý bonus. Ako uvádza Bratislava YIMBY, jedným zo stavebných objektov v pôvodnej dokumentácii je aj komunitný bazén. Obyvatelia spomínanej časti Slnečníc by tak počas letných dní mali zábavu a príjemný relax doslova poruke.

Slnečnice, časť C0 (Kopec)
5
Galéria
Zdroj: Compass Architekti
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM