Samospráva

Projekt rekonštrukcie cesty Rohožník-Malacky dostal pozitívny impulz

Tento rok by sa mala začať rekonštrukcia zdevastovanej cesty medzi Rohožníkom a Malackami.

Ilustračný obrázok k článku Projekt rekonštrukcie cesty Rohožník-Malacky dostal pozitívny impulz
Zdroj: TASR

Rekonštrukcia zdevastovanej cesty medzi Rohožníkom a Malackami by sa mohla začať ešte tento rok. Predpokladajú to predstavitelia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorí majú oddnes k dispozícii protokol o vykonaní štátnej expertízy od Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR. Dokument umožňuje BSK predložiť žiadosť o eurofondy.

Rekonštrukcia cesty

„Urobíme tak ešte tento mesiac, v aktuálne vyhlásenej výzve Integrovaného regionálneho operačného programu,“ informoval predseda BSK Pavol Frešo. Dodal, že nenávratný finančný príspevok by mal pokryť všetky náklady spojené s modernizáciou cesty. Štátna expertíza stanovila predpokladanú hodnotu zákazky vo výške 8 170-tisíc eur bez DPH.

„V prípade úspešného procesu verejného obstarávania by sa mohla rekonštrukcia začať už na jeseň tohto roku,“ uviedol predseda BSK.

Súčasná cesta III. triedy medzi Rohožníkom a Malackami nevyhovuje dnešnému dopravnému zaťaženiu. Zlý stav prehlbuje intenzita dopravy ťažkých nákladných vozidiel z priemyselných závodov v Rohožníku. Komunikácia na súčasnú intenzitu nákladnej dopravy nebola dimenzovaná.

Napojenie na diaľnicu

Projekt rekonštrukcie ráta s priamym napojením na diaľničnú sieť D2, z čoho vyplýva odľahčenie prejazdu ťažkých nákladných vozidiel cez mesto Malacky a v smere Rohožník – Pernek – Lozorno. Súčasťou rekonštrukčných prác bude úprava smerového a výškového vedenia cestnej komunikácie a šírkového usporiadania na 9,5 km, čím bude nová komunikácia kategorizovaná ako komunikácia II. triedy.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM