Správy Samospráva

Projekt dúbravskej promenády by sa mohol už onedlho začať realizovať

S plánom zmeniť roky zanedbanú pešiu zónu na zážitkovú promenádu prišla mestská časť Dúbravka na jeseň minulého roka. Práce by mohli začať už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Projekt dúbravskej promenády by sa mohol už onedlho začať realizovať
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Prípravy na vytvorenie promenády začali v Dúbravke už v októbri minulého roka. Vedenie mestskej časti spolu s Dúbravskými novinami zorganizovali neformálne stretnutie, na ktorom mohli miestni obyvatelia prezentovať svoje nápady.

Prvý návrh

Stretnutia sa zúčastnil aj architekt Milan Beláček, autor známeho Cyklomosta slobody ponad Moravu v Devínskej Novej Vsi, ktorý predstavil návrh, ako by mohla pešia zóna vyzerať. Návrh počítal s premenou pešej zóny na zážitkovú promenádu s dominantným prvkom v jej strede. Konkrétne išlo o kruhovú pergolu na vysokých nohách s hviezdnou oblohou doplnenú o šachovnicu, labyrint či meandrové lavičky na oddych.

Architekt Milan Beláček neskôr zapracoval do návrhu pripomienky obyvateľov a momentálne pracuje na jednotlivých projektoch. „Tento mesiac predstavil zámer pešej zóny členom komisie územného rozvoja, výstavby a dopravy,“ pre Bratislava24.sk povedala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová s tým, že aktuálne sa rieši financovanie projektu.

Zanedbaná pešia zóna

Pešia zóna, ktorá vedie od AB Restaurant na ulici M. Sch. Trnavského k Domu služieb, je akousi spojnicou ulíc Bagarova a Janka Alexyho a má asi pol kilometra. Roky je však zanedbaná a pýta si zmenu. Architekt ju v návrhu spolu s priľahlým parkom rozdelil na 22 častí.

Mestská časť zároveň plánuje na novej promenáde zrevitalizovať lavičky, obnoviť povrch pešej zóny, doplniť oddychové prvky pre staršiu generáciu či hracie prvky pre deti. S realizáciou by sa mohlo začať v priebehu jari po schválení návrhu odbornými komisiami a miestnym zastupiteľstvom.

Ilustračný obrázok

Projekt zážitkovej promenády v Dúbravke
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM