Nina Táborská Rôzne

Program na tento víkend: Spomienka na novembrové udalosti, hudobná burza aj špeciálny trh

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Pozrite sa, čo všetko vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Program na tento víkend: Spomienka na novembrové udalosti, hudobná burza aj špeciálny trh
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné. Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici.

Stará tržnica v Bratislave v spolupráci s Národnou sieťou rozvoja vidieka SR predstaví na najbližšom sobotnom trhu 14. novembra Chute vidieka. Tradičný potravinový trh bude sprevádzať bohatý edukatívny program pre profesionálnych aj amatérskych farmárov a záhradkárov. Viac sa dočítate tu: Spoznajte Chute vidieka v Starej tržnici

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / Vstup voľný

Hudobná burza

Tento víkend vás čaká aj obľúbená akcia pod názvom „hudobná burza“, ktorá už tradične ponúkne možnosť predaja, výmeny či kúpy použitých vinylových LP platní, MC kaziet, CD nosičov, hudobných časopisov a hudobných memorabilií.

Sobota / Dunaj˜ / 10:00 / Vstup voľný

Next Generation Jam

Mestská časť Dúbravka v spolupráci so Školou Breaku usporiadala na túto sobotu medzinárodnú tanečnú súťaž v štýle break-dance.

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / 14:30 / Vstupné 5 eur

Pi Story

Pisztoryho palác je čarovné miesto opradené mnohými legendami. Genius loci je inšpiratívny a podnecuje fantáziu. Organizátori sa rozhodli vám tieto legendy priblížiť. Prevedú vás krásnymi bylinkovými záhradami, ukážu miesto drsných čias, privedú na spomienky bielych cvičiek a nakoniec odhalia palác dneška. Plný inakosti a rozmanitosti, o ktorej kedysi palác mohol iba snívať. Viac sa dozviete TU.

Sobota / Pisztoryho palác – ľavé krídlo / 19:00 / Na rezervácie (kapacia 45 ľudí)

Natáčanie v Orlických horách alebo ako dostať auto do snowparku

Filmová produkcia Separation Films tento rok natočila v poradí už tretí freeski film pod názvom eXcelent Separation. Film svojimi zábermi z jazdenia, cestovania a celkovo zo zákulisia tohto športu dokumentuje a približuje uplynulú sezónu českých TOP jazdcov a tak isto aj Slováka Richarda Jurečku. Premiéry filmu sa uskutočnia aj v Bratislave a to už tento víkend.

Zistite viac TU alebo na oficiálnej stránke.

Sobota / Klub LOFT / 20:00

Tri dni v septembri

Osud zvedie dohromady dve celkom odlišné ženy – prostitútku a pomstiteľku – aby jedna druhej pomohli vyrovnať sa s vlastnou minulosťou. Hoci snímka je formálne vystavaná ako triler, jej vlastný obsah je ozdobený komplexnými a prenikavými psychologickými portrétmi oboch hlavných hrdiniek a zasadený do sociálneho kontextu ich osudu.

Nedeľa / Kino Mladosť / 11:00

Remember November 2015

Nadácia Milana Šimečku na počesť slobody a demokracie pripravila na nedeľu a pondelok zaujímavý program v súvislosti so septembrovými udalosťami. Program začína o 17:00 v priestoroch VŠMÚ na Ventúrskej 3 diskusiou – Bola normalizácia (ne)normálna? a pokračovať bude scénickým čítaním – Za múrmi. Viac o programe sa dozviete TU.

Nedeľa-Pondelok / Bratislava / Vstup voľný

Festival slobody: Cenzúra versus slobodná tvorba

V rámci multižánrového Festivalu slobody sa uskutoční aj podnetná diskusia s domácimi i zahraničnými hosťami.

Prečítajte si viac: Medzinárodnou výstavou Freedom Express začal v Bratislave Festival slobody

Nedeľa / Dunaj˜ / 20:00 / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM